• Zwak Sportclub Bemmel JO17-1 blameert zich in Malden en raakt ongeslagen competitiestatus kwijt: 5-2

Sportclub Bemmel JO17-1 heeft gisteren zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. In Malden blameerde de Bemmelse ploeg zich door met 5-2 te verliezen van een beduidend feller Juliana '31 JO17-1. Deze nederlaag is kenmerkend voor de wisselvalligheid van Sportclub Bemmel JO17-1, dat zichtbaar en duidelijk nog niet in staat is om meer dan twee wedstrijden op rij top te spelen. Heel Sportclub Bemmel JO17-1, inclusief de trainer, moet zich achter de oren krabben en alleen maar naar zichzelf kijken om te bepalen wat er beter moet en om zulke matige wedstrijden in de toekomst te voorkomen. Als Sportclub Bemmel JO17-1 zo speelt als gisteren, verliest het van iedereen.

De wedstrijd kwam nooit op gang. Sportclub Bemmel JO17-1 deed zelf niks om tempo te creëren en Juliana '31 JO17-1 deed er alles aan om het tempo uit het spel te halen. Het leek uren te duren voordat ballen die buiten het veld belanden, weer terug in het spel kwamen. Dit resulteerde in een eerste helft die niet om aan te gluren was. Sportclub Bemmel JO17-1 kwam echter toch op voorsprong. Joris Burgers legde de bal goed op het hoofd van Seth Heezen, die attent binnen kopte: 0-1. Sportclub Bemmel JO17-1 maakte te veel fouten en een aantal steunpilaren gaven niet thuis. Cruciaal in deze wedstrijd, zo bleek. Het was zwak. Juliana '31 JO17-1, dat de lange bal vanaf de keeper hanteerde en deze zelfs de vrije trappen liet nemen, kreeg twee goede kansen op 1-1. Eenmaal pakte Joep Hofstede een inzet van dichtbij knap en andermaal schoot de spits de bal in kansrijke positie tegen het zijnet. Vlak voor rust was het alsnog raak: de Bemmelse verdediging werd kinderlijk eenvoudig afgetroefd op de achterlijn en de voorzet die kon worden gegeven werd bij de tweede paal binnen geschoten: 1-1. Terecht. Kort na deze gelijkmaker legde Sportclub Bemmel JO17-1 twee goede aanvallen op de mat. Stijn Brouwer schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied rakelings naast en de grootste kans was voor Kes Wolswijk, maar hij kon een perfecte voorzet van Rinus Kathmann niet verzilveren in uiterst kansrijke positie voor de keeper. Geen 1-2. Beide teams gingen rusten met een gelijke stand. Het moest beter, dat kon iedereen zien. Sportclub Bemmel JO17-1 haalde niet het gewenste niveau, maar desondanks zat de Bemmelse ploeg alsnog in de wedstrijd. Dat zegt wat over het niveau van de wedstrijd in het algemeen.

De tweede helft ving aan en Sportclub Bemmel JO17-1 vertrok aardig uit de startblokken. De Bemmelse ploeg was voornamelijk op de helft van Juliana '31 JO17-1 te vinden en de uitploeg werd dreigend rondom het vijandelijke zestienmetergebied. Ondanks dat nog steeds weinig lukte in de uitvoering, leek een Bemmelse goal eerder in de lucht te hangen dan die van de Maldense ploeg. Dit verliep echter totaal anders. Kes Wolswijk versnelde in de één-tegen-één-situatie met de keeper van Juliana '31 JO17-1, maar werd neergehaald door de laatste man. De partijdige scheidsrechter besloot niet te fluiten en in de tegenaanval scoorde Juliana '31 JO17-1 de 2-1. Ook daar werd alles behalve doortastend verdedigend. Deze voorsprong kreeg Juliana '31 JO17-1 cadeau. Luttele minuten later kreeg Sportclub Bemmel JO17-1 een vrije trap, die door Joris Burgers voor het doel werd geslingerd. De bal was onderweg en werd van richting veranderd door een speler van Juliana '31 JO17-1, in het eigen doel: 2-2. Het antwoord van de Bemmelse ploeg was daar met een half uur op de klok. Tot minuut 70 kende Sportclub Bemmel JO17-1 een periode waarin het mogelijkheden zat onbenut liet om tot kansen te komen. Nog steeds was het spel niet goed en maakten we onnodige fouten aan de bal. Toch bleef een overwinning haalbaar, ook omdat Juliana '31 JO17-1 niet bij machten was om tot grote kansen te komen. Maar, in de zeventigste minuut werd Milan Minkhorst op het middenveld onreglementair getackeld. Net als bij de 2-1 van Juliana '31 JO17-1 liet de scheidsrechter ook nu doorspelen. Een duidelijke overtreding? Discutabel. De defensie van Sportclub Bemmel JO17-1 stond echter te slapen en Juliana '31 JO17-1 profiteerde hier van: 3-2. Cruciaal, maar wat geeft Sportclub Bemmel JO17-1 het weg. We lieten onszelf er zo uit lopen. Na de 3-2 leek Sportclub Bemmel JO17-1 geknakt. Waar we in principe altijd de rug rechten en veerkracht kunnen tonen, leek dat er geen enkel moment meer in te zitten. Onacceptabel. Juliana '31 JO17-1 liep vervolgens uit naar 5-2 en Sportclub Bemmel JO17-1 legde de thuisploeg geen strobreedte in de weg.

Als Sportclub Bemmel JO17-1 zijn niveau niet haalt, kan het van iedereen verliezen. Daarentegen hebben we ook laten zien dat wanneer we het niveau wél halen, van iedereen kunnen winnen. Dit verschil is echter op dit moment veel te groot. We kennen de pieken, maar ook duidelijk de dalen. De conclusie is dat we op dit moment niet goed genoeg zijn om mee te doen om de titel of om een periode. Daar moeten we het eigenlijk niet eens over hebben, want we hebben ongelooflijk veel werk te verrichten om er weer te staan bij de volgende competitiewedstrijd. Laat het een leermoment zijn, waarbij iedereen naar zichzelf moet kijken. Het begint ten slotte bij de basis en dat is passie, inzet en beleving. Als de helft dat niet toont, hoeven we volgende keer niet op te draven.

Doelpuntenmaker: Seth Heezen.

Assist: Joris Burgers.

Gele kaart: -.

Patrick Hofstede, bedankt voor het vlaggen!

Ernst Wolswijk, bedankt voor de foto's!

Op naar de volgende (oefen)wedstrijd: DVC '26 JO17-1 (thuis).