•

Vandaag om 17.00 uur beginnen we weer voorzichtig met de hervatting van de trainingen van al onze jeugdteams. De entree van de voetbalclub is speciaal hiervoor ook anders ingericht. Afgelopen dagen zijn de richtlijnen per jeugdcategorie onder alle betrokkenen verspreid en vanmiddag is het dan zo ver.

Spelers die op veld 1 trainen betreden en verlaten de club via het rechtse poortje bij de entree en blijven rechts van het afzetlint. De fietsen kunnen zij gewoon in de reguliere fietsenstalling plaatsen.

Spelers die op veld 5 trainen betreden en verlaten de club via het linkse toegangshek bij de entree en blijven links van het afzetlint. De fietsen mogen zij deze periode meenemen naar veld 5 en daar stallen.

Tussen de trainingstijden van alle teams is ook enige ‘wisseltijd’ in het schema ingevoerd en er is ook rekening gehouden met de veldindeling i.r.t. de categorie waartoe betreffend jeugdteam toe behoort.

M.u.v. mensen die ‘in functie zijn’ is het hele sportcomplex verboden voor volwassenen (boven de 18).

Uiteraard kan dit alles alleen maar werken als iedereen zich ook aan deze nieuwe richtlijnen houdt!

We gaan nu eerst maar eens starten met de trainingen op deze nieuwe manier en vooralsnog hanteren we deze manier in elk geval tot en met 20 mei. Op dit moment bereiken mij al verzoeken tot het spelen van onderlinge wedstrijdjes en/of toernooitjes, maar dat houden we in eerste instantie nog even af.

Er is overigens nog genoeg (veld)ruimte over (o.a. de woensdagmiddag en zaterdag) om nog wat uit te breiden. Zodra we ‘gewend’ zijn aan de nieuwe trainingsopzet zullen we hier uiteraard over berichten.

Ook bestaat de mogelijkheid dat, i.o.m. de gemeente, andere clubs of verenigingen een beroep zullen doen op onze ‘overcapaciteit’ teneinde ook hun jeugd weer aan het sporten te krijgen. Daar waar dit mogelijk is zal Sportclub Bemmel hier uiteraard ook volop aan meewerken…

RIVM bepaalt leeftijdscategorieën

“De categorie t/m 12 jaar is vastgesteld door het RIVM en valt in het voetbal grotendeels samen met t/m O13. Kinderen die normaal meespelen bij O13 maar net 13 jaar zijn geworden mogen helaas niet meedoen met deze categorie vanwege de leeftijdsgrenzen van het RIVM. Zij kunnen wel meedoen met de leeftijdsgroep 13 t/m 18 jaar (O14–O19).

Ditzelfde geldt ook voor spelers die uitkomen in O19 en net 19 jaar oud zijn geworden. Zij kunnen alleen de thuistrainingen volgen. We snappen dat dit vervelend is omdat de teams dan niet compleet zijn, maar we moeten ons houden aan de leeftijdsgrenzen die het RIVM heeft vastgesteld. Dispensatiespelers moeten zich dus ook aan deze leeftijdsgrenzen houden.”

Bovenstaande betekent (helaas) dat enkele spelers uit de JO19-teams niet mogen deelnemen aan de trainingen van hun eigen teams. Ook voor enkele spelers uit de O13-teams geldt dat zij de trainingen van hun eigen teams niet mogen bijwonen. Zij dienen met O14- of O15 teams mee te trainen.

Veel trainingsplezier gewenst