• Trainen bij PSV

Enkele maanden geleden had Anna Hilhorst, speelster van SC Bemmel, gevraagd aan Katja Snoeijs, speelster bij PSV, of ze haar team een keer een training wilde geven. Normaal zeggen topspelers daar ‘nee’ op. Ze hebben een druk programma, krijgen allerlei verzoeken van kinderen, volwassenen, bedrijven en clubs. Katja Snoeijs zei echter ja! Zo zie je maar weer: ergens in geloven geldt zowel voor in het veld als daarbuiten.

Woensdag 24 maart was het zo ver. Een best wel unieke gebeurtenis: op naar PSV met Bemmel J010-3 voor een training van Katja Snoeijs, dé spits van het PSV vrouwenelftal!

De zon scheen, iedereen kon mee, we hadden er zin in. De rit naar de Herdgang, de trainingsaccommodatie van PSV, ging vlekkeloos. Hoewel een enkele inwoner van Eindhoven hier anders over dacht: met de auto op het fietspad rijden doen ze daar niet??

Aangekomen op de parkeerplaats leek het wel alsof de training al begonnen was. Een goed teken: iedereen had er zin in!

In de kantine van het trainingscomplex zat Katja al op ons te wachten. Het team kon aan de slag! De spelers mochten gebruik maken van het ‘Mark van Bommel’-veld. Dat is een mooi veld met boarding en de juiste afmetingen voor deze leeftijdsgroep. Een naamswijziging naar Mark van Bemmel veld zou na deze dag terecht zijn geweest. Iedereen deed zijn of haar uiterste best.

Katja doet naast het voetbal ook de ALO, een opleiding om docent lichamelijke opvoeding te worden. Dat was goed te merken. Ze combineerde een heldere en prettige manier van uitleg en aanwijzingen geven met leuke trainingsvormen. Dat betaalde zich ook wel uit in wat de Bemmelse spelers lieten zien. De ouders en trainers zagen vol trots dat hun boys en girls net iets harder konden schieten dan normaal, nog beter samenwerkten en tijdens een oefening prachtige goals maakten.

Na afloop kregen alle spelers een foto van het vrouwenteam van PSV met op de achterkant ruimte voor de handtekeningen van alle speelster. Uiteraard kreeg iedereen de handtekening van Katja. En niet alleen op papier. Sommigen kregen er ook eentje op hun shirt of schoen. Nooit meer wassen dus, die shirts. Gelukkig komen er nieuwe na dit seizoen??

De middag op de Herdgang hebben we afgesloten met een mooie groepsfoto. Het was echt een leuke middag, zowel voor de voetballers als de ouders. Het team was al super, maar op deze dag lieten de spelers zien dat ze ware kampioenen zijn. Sta niet verbaasd als dit team aan het eind van het seizoen bovenaan staat.