• ´´Wat?´´ zult u denken. Heeft de KNVB weer iets teruggedraaid net zoals de degradatie van vorig jaar? Maar nee, zo zit het niet, op het veld blijft Longa´30 de kampioen. Maar wat op het veld niet lukte deed het eerste zaalteam van Sportclub Bemmel wel!

Na een belangrijke overwinning vorige week bij en tegen Dierense Boys was er vrijdagavond nog één punt nodig thuis tegen Morado CF 3 om geschiedenis te schrijven. Waar in Almelo de bekerfinale nog onbegrijpelijk verloren was gegaan (`onze jongens waren daar zichzelf niet´ blijft trouwe supporter John Knipping herhalen), mocht er bij de ontknoping van de competitie geen fout gemaakt worden. En dat gebeurde dan ook niet! Er stond een team met een missie. En die werd uiteindelijk met gemak uitgevoerd. Het werd geen geweldige wedstrijd omdat onze jongens onvoldoende werden uitgedaagd. Bleef na de 1-0 het volgende doelpunt misschien wat lang op zich wachten, waarmee de teller bij rust pas op 3 stond, werd er uiteindelijk zeer overtuigend met maar liefst 12-0 gewonnen.

Een prachtige teamprestatie als beloning voor een geweldig seizoen. Een goede balans met controleurs, jongens met een actie, alleskunners, een aanspeelpunt en niet te vergeten een keeper met betrouwbare reflexen. Ook vrijdag was het weer goed te zien hoe ontzettend doelgericht Michael nog is, ondanks dat hij toch al een tijdje niet meer op het veld speelt. Hij maakte het merendeel van de doelpunten. Maar ook veel ´waterdragers´ pikten dit maal hun doelpuntje mee, toen de ban eenmaal gebroken was, door de versnellingen van o.a. Johan, Rob en Marco. Zelfs Jeffrey, die bleef volharden in het toch steeds weer afleggen van de bal (´ik ben meer van de assist´) zette dan toch de 11-0 op het bord. En ondanks dat het uiteindelijk te makkelijk ging en de concentratie verslapte waardoor Morado toch zijn kansjes kreeg, Liet Dennis met enkele overtuigende reddingen duidelijk merken dat hij dit maal op de nul gebrand was.

Bemmel 1

Langs deze weg feliciteren wij Johan, Michael, Sergio, Ernesto, Marco, Joris, Dennis, Rob en Jeffrey met een geweldig seizoen en een zeer verdiend kampioenschap!