• Sportclub Bemmel JO17-1 speelt gelijk tegen goed OVC '85 JO17-1 na knotsgek slot van wedstrijd: 1-1

  Sportclub Bemmel is voor de derde keer op rij ongeslagen gebleven in de kampioenspoule van de hoofdklasse, na eerdere zeges op Robur et Velocitas (1-2) en ESA (4-3), maar is vergeten om de volle buit mee naar Bemmel te nemen. In de eerste helft was Sportclub Bemmel duidelijk de beste partij met goed positiespel en diverse mooie aanvallen op de helft van de tegenstander. Grote kansen werden echter gemist, waardoor OVC '85 in leven werd gehouden en kon rusten met een 0-0 stand. Gedurende de tweede helft beet OVC '85 meer van zich af en kreeg het een tweetal goede kansen op de voorsprong. Het publiek moest voor doelpunten echter wachten op de laatste vijf minuten. OVC '85 kwam in minuut 75 op een 1-0 voorsprong en leek de winst te pakken in de absolute slotminuten van de wedstrijd. Echter kwam Sportclub Bemmel geweldig terug na een slotoffensief: Kes Wolswijk zag een goed schot gekeerd worden, maar de keeper liet los en de ingevallen Robin Boekhoff was uiterst attent en tikte de 1-1 van dichtbij feilloos binnen. In de laatste minuut van de wedstrijd had Sportclub Bemmel de wedstrijd zelfs moeten winnen, want een goed aangesneden vrije trap van Armin Jacobs werd op een haar na gemist bij de tweede paal. Helaas, een puntendeling was een feit.

  Sportclub Bemmel, dat voor de vierde keer (!) dit seizoen uit bij OVC '85 aantrad (2x in beker, 1x oefen en nu dus in de competitie), begon uiterst sterk aan de wedstrijd. Met verzorgd positiespel in hoog tempo werd de helft van OVC '85 belaagd. Dit resulteerde al meteen in de eerste corners en vrije trappen op kansrijke posities. Diverse schoten vonden geen succes en ook de goed ingedraaide corners vonden net geen geluk. Aan de andere kant stond de Bemmelse verdedigende organisatie uitstekend en gaf de gemotiveerde uitploeg niks weg. Het druk zetten werd goed uitgevoerd, waardoor de bal óf in een vroeg stadium werd veroverd óf OVC '85 genoodzaakt was de bal hoog en lang weg te schieten. Dit laatste werd steeds meer de tactiek van de Oosterbeekse ploeg. Sportclub Bemmel drong een aantal keer fraai aan de zijkanten door en vervolgens werden goede voorzetten afgeleverd richting het zestienmetergebied. OVC '85 verdedigde dit gevaar echter ternauwernood uit. Een fikste tegenvaller was dat sterkhouder Ruben Derksen er na een kwartier geblesseerd af moest met een enkelblessure. Gelukkig viel dit achteraf enigszins mee, want hij heeft niks gebroken (verrekking en een tweetal weken hersteltijd). Het wachten was op de eerste treffer van Sportclub Bemmel en de grootste kans was voor dribbelaar en aanvoerder Kes Wolswijk, die de bal fraai aannam na een geweldige hoge steekbal van Rinus Kathmann. Kes Wolswijk kwam dankzij zijn aanname in de loop, langs de keeper, maar schoot de bal rakelings naast een leeg doel. Wat een kans, jammer! Dit had de 0-1 moeten zijn. Sportclub Bemmel kreeg meerdere kansen na goed positie- en combinatiespel, maar verzuimde te scoren. Eenzelfde verhaal als tegen v.v. Dieren en Robur, toen de goed voetballende ploeg ook diverse mooie kansen creëerde, maar niet benutte. De keeper van OVC '85 hield zijn doel schoon en datzelfde gold voor keeper Finn Devue. Dit leidde ertoe dat de ruststand van 0-0 werd bereikt na 40 minuten te hebben gespeeld.

  Bij de start van de tweede helft was het spelbeeld anders. Het eerste wapenfeit kwam echter wel van Armin Jacobs, die na een fraaie aanval door de as het doel onder vuur nam: net naast de linkerpaal van het doel! OVC '85 kwam beter in de wedstrijd en dit leidde tot een tweetal afstandsschoten van de gevaarlijke aanvaller: eenmaal kaatste de bal via de lat over en andermaal tikte keeper Finn Devue, die ook bij het eerste schot goed in de buurt zat, de bal over het doel heen. Deze kansen ontstonden door Bemmelse slordigheden op de helft van de tegenstander, want waar Sportclub Bemmel gedurende de eerste helft nog zorgvuldig was in de eindfase (op de afronding na), was dit minder in de tweede helft. Daardoor kwam het Bemmelse team te vaak in een omschakelmoment van aanvallen naar verdedigen terecht. Sportclub Bemmel werkte echter hard om de ruimtes klein te houden en dit lukte bij vlagen ook goed. De sterkste spelers van OVC '85 moesten onschadelijk gemaakt worden en geen ruimte krijgen. Sportclub Bemmel voetbalde goed onder de druk van OVC '85 uit, maar de ploeg vond rondom het vijandelijke zestienmetergebied weinig openingen en ruimtes om van te profiteren. OVC '85 werd gevaarlijk door een voorzet vanaf de zijkant, die rakelings naast het doel van Finn Devue werd gekopt. De wedstrijd leek af te stevenen op een 0-0, maar het venijn zat hem voor beide partijen in het slot. OVC' 85 kwam in minuut 75 op 1-0 nadat de mee opgekomen centrale verdediger een voorzet bij de tweede paal kon binnen werken. Zo leek de thuisploeg het drietal te verdienen punten in de laatste minuten te stelen, maar niks bleek minder waar. Met een slotoffensief forceerde Sportclub Bemmel in het kleine aantal minuten na de 1-0, alsnog de 1-1. Een lopende aanval belandde in minuut 78 bij Kes Wolswijk, die een mooie dribbel inzette. Vervolgens nam Kes Wolswijk het doel onder vuur met een laag schot richting de rechterhoek en de keeper dook, maar tikte de bal niet goed genoeg weg. De uiterst attente Robin Boekhoff was er als de kippen bij om de 1-1 tegen de touwen te schieten. Lekker! Doelpunten in minuut 75 en 78 en het treffen tussen OVC '85 en Sportclub Bemmel is een garantie voor spanning en vuurwerk in het slot van de wedstrijd. Na de 1-1 ging Sportclub Bemmel voor de 1-2 en daar kreeg de Bemmelse ploeg een ontzettend grote kans op. Een vrije trap van Armin Jacobs werd fraai bij de tweede paal gemikt, maar de ingelopen spelers mistten de bal op een haar na: mis. Na deze grote kans vond de scheidsrechter het genoeg geweest. Eindstand: 1-1.

  Opstelling Sportclub Bemmel: Finn Devue; Bjørn Spanbroek, Siebe Derksen, Cas Peters (55' Siviar Koolmees); Mart Buurman; Armin Jacobs, Luuk Derksen, Ruben Derksen (15' Alvaro van Aken); Jorn Jeurissen (50' Robin Boekhoff), Kes Wolswijk en Rinus Kathmann.

  Wissels: Stijn Alderden, Siviar Koolmees, Robin Boekhoff en Alvaro van Aken.

  Geblesseerde spelers: Thijmen van Groningen.