• Sportclub Bemmel JO17-1 kan zeer sterke eerste helft niet vervolgen in tweede helft tegen DVV JO17-1: 3-6

Sportclub Bemmel JO17-1 heeft afgelopen woensdag een attractieve wedstrijd afgewerkt tegen vierde divisionist DVV JO17-1 uit Duiven. Op het eigen sportpark in Ressen werkten de Bemmelse manschappen een zeer sterke eerste helft af waarin een groot aantal kansen werden gecreëerd. De Bemmelse ploeg kwam al snel op een 2-0 voorsprong door tweemaal een geweldig uitgespeelde treffer van Kes Wolswijk, die koelbloedig in de afronding bleef na steekpassen van Mart Buurman en Thomas Sluiter. Gedurende het restant van de eerste helft kwam DVV JO17-1 door twee fouten in de Bemmelse opbouw op 2-2. Dat was ook de ruststand. Na rust werd Sportclub Bemmel JO17-1 veel slordiger en DVV JO17-1 bleek dodelijk in de efficiëntie. De ploeg uit Duiven strafte fouten genadeloos af en liep uit naar 2-4. Joris Burgers deed vervolgens iets terug door een vrije trap fraai in de kruising te dirigeren. Na de 3-4 bleef DVV JO17-1 fouten afstraffen en hierdoor werd de eindstand bepaald op 3-6. Vooral de eerste helft was zeer goed, maar het contrast tussen beide helften was te groot.

Sportclub Bemmel JO17-1 begon de beginfase slordig, maar de voetballende intenties waren duidelijk zichtbaar. Toen er na een kwartier te hebben gespeeld meer nauwkeurigheid in het Bemmelse spel naar voren kwam, ging het lopen. Diverse keren werd er uitstekend onder de Duivense druk uitgespeeld en hierdoor werden verschillende sterke aanvallen op de mat gelegd. Dit resulteerde in de zeer verdiende 1-0 voorsprong. Een aanval van achteruit belandde bij de talentvolle Mart Buurman, die naar binnenkwam en Kes Wolswijk wegstuurde met een briljante steekbal. Technicus Kes Wolswijk versnelde richting het vijandelijke doel en schoot de bal beheerst onder de keeper door: 1-0. Een tweetal minuten later werd het ook 2-0. De sterk spelende Thomas Sluiter liet zich vanuit de spitspositie vallen en creëerde ruimte in de as voor Kes Wolswijk. Thomas Sluiter gaf een perfecte steekbal en net als bij de 1-0 kon Kes Wolswijk ook nu op de keeper van DVV JO17-1 afstomen. Kes Wolswijk sneed zijn directe tegenstander de pas af en bleef voor de tweede keer op rij uiterst koelbloedig: 2-0. Sportclub Bemmel JO17-1 controleerde de wedstrijd tegen de vierde divisionist en er leek geen vuiltje aan de lucht. Sportclub Bemmel JO17-1 werd nog een aantal keren gevaarlijk en Guus Helsen zag zijn schot uit de kruising geplukt worden. Geen 3-0. DVV JO17-1 kreeg nog geen kansen, maar daar kwam door Bemmels toedoen verandering in. Binnen 10 minuten kwamen de gasten op 2-2. Deze doelpunten kwamen voort uit fouten in de opbouw van Sportclub Bemmel JO17-1. Uiterst zonde, want Sportclub Bemmel JO17-1 was de betere partij en een voorsprong bij rust zou verdiend zijn geweest. De ruststand werd echter bereikt met een stand van 2-2. Er werd uitstekend gevoetbald door de Bemmelse manschappen en bij vlagen werd er een uiterst sterk niveau gehaald. Goed om te zien!

De tweede helft ving aan en Sportclub Bemmel JO17-1 bleef een aantal goede aanvallen op de mat leggen. Echter werd de concentratie in de uitvoering minder en kon DVV JO17-1 profiteren van foute inspeelpassen. Hierdoor kwam de uitploeg op kinderlijk eenvoudige wijze op 2-3 en 2-4. DVV JO17-1 was vooral voorin ijzersterk met veel snelheid en individuele kwaliteit. Na de 2-4 deed Sportclub Bemmel JO17-1 op fraaie wijze iets terug. Controleur Joris Burgers krulde een vrije trap vanaf de rand van het zestienmetergebied geweldig in de kruising: 3-4. Daar was de aansluitingstreffer. Sportclub Bemmel JO17-1 liet ook in de tweede helft een aantal goede aanvallen zien. De Bemmelse ploeg was echter kwetsbaar in de omschakeling. Tot 4-4 kwam het niet, maar het tegenovergestelde gebeurde: DVV JO17-1 liep door twee fouten van Sportclub Bemmel JO17-1 uit naar 3-6. Dat was geflatteerd, maar van de 7 kansen maakte de vierde divisionist er 6. Dat is kwaliteit.

Doelpuntenmakers: Kes Wolswijk (2) en Joris Burgers.

Assists: Mart Buurman en Thomas Sluiter.

Gele kaarten: -.

Patrick Hofstede, bedankt voor het vlaggen!

Op naar de volgende (competitie)wedstrijd: Eldenia JO17-1 (thuis).