• Sportclub Bemmel JO17-1 is heer en meester in Gelderse derby en schrijft overtuigend drie punten bij: 6-0

Een goed combinerend Sportclub Bemmel JO17-1 heeft afgelopen zaterdag korte metten gemaakt met naaste buur Spero JO17-1 uit Elst. Op eigen terrein werd de derby met grote cijfers in Bemmels voordeel beslist: 6-0. Die uitslag doet eenrichtingsverkeer vermoeden en zo was het ook precies. Een apathisch Spero JO17-1 werd vanaf de eerste seconde onder druk gezet en wist zich duidelijk geen raad met deze situatie. Sportclub Bemmel JO17-1 combineerde er daarentegen bij vlagen lustig op los, met zes uitstekend uitgespeelde doelpunten als gevolg. Het aantal doelpunten had zeker meer kunnen zijn, maar onder meer het aluminium (tweemaal) zorgde ervoor dat Sportclub Bemmel JO17-1 niet nog meer treffers kon noteren. Al met al een goede wedstrijd van de Bemmelse manschappen.

Vanaf de eerste seconde was het eenrichtingsverkeer in Bemmel. Sportclub Bemmel JO17-1 pakte Spero JO17-1 bij de strot en de thuisploeg zette hoog druk. Deze druk was zichtbaar te groot voor de ploeg uit Elst. In de zevende minuut werd de ban gebroken in Bemmels voordeel. De goed spelende Armin Jacobs gaf de bal knap uit een moeilijke hoek voor en uitgerekend de kleinste man van het veld, maar zeker niet de minste, Mart Buurman, kopte de bal bij de eerste paal binnen door middel van een mooie boogbal: 1-0. Dat was een lekker begin. Sportclub Bemmel JO17-1 creëerde kansen en na een kwartier te hebben gespeeld was het wederom raak. Controleur Joris Burgers kreeg de bal rond het vijandelijke zestienmetergebied aangespeeld door wederom Armin Jacobs en de eerstgenoemde zag zijn afstandsschot via de rug van een Elstenaar halfhoog de rechterhoek in zeilen. Dat was de 2-0 en die kwam zeker niet uit de lucht vallen aangezien het feit dat Sportclub Bemmel JO17-1 domineerde op de helft van Spero JO17-1. Sportclub Bemmel JO17-1 ging door met combineren en het positiespel zag er gevarieerd uit. Diverse corners werden afgedwongen, evenals kansen op de 3-0. De derde treffer zou, ondanks de vroege 2-0 voorsprong, niet vallen binnen de eerste helft. Hierdoor ging Sportclub Bemmel JO17-1 rusten met een voordeel van 2 doelpunten tegen 0. Dat verschil had groter kunnen zijn.

De tweede helft ving aan na het signaal van de goed fluitende scheidsrechter en anders dan in de eerste helft opende Sportclub Bemmel JO17-1 ietwat slordig. Spero JO17-1 was niet bij machten om ervan te profiteren en Sportclub Bemmel JO17-1 moest het tempo opvoeren om tot meer doelpunten te komen. Dat lukte na ongeveer een uur te hebben gespeeld. De niet moe te krijgen Seth Heezen bediende de uitstekend ingevallen Thomas Sluiter met een fraaie lage voorzet vanaf de rechterkant en Thomas Sluiter dirigeerde de bal bij de eerste paal met een subtiele voetbeweging over de springende keeper heen: 3-0. Dat was een echte spitsengoal. Deze goal deed Spero JO17-1 definitief knakken en binnen 10 minuten liep Sportclub Bemmel JO17-1 uit naar 4 en 5-0. In minuut 65 legde Sportclub Bemmel JO17-1 een prachtige aanval op de mat. Thomas Sluiter werd in het zestienmetergebied vrijgespeeld en was alles behalve zelfzuchtig. Thomas Sluiter zag de prima meegelopen Rinus Kathmann bij de tweede paal vrij sprinten en bediende hem op zijn wenken. De pijlsnelle Rinus Kathmann pakte dit buitenkansje koelbloedig uit door de bal precies in de rechterhoek naast de keeper te schieten: 4-0. Knap gedaan. In minuut 68, enkele minuten na de 4-0, ontving Thomas Sluiter de bal tussen de linies van de technische Kes Wolswijk. Thomas Sluiter controleerde de bal op ongeveer 20 meter van het vijandelijke doel en hij schoot deze fantastisch kort uit de draai raak in de linkerhoek. De keeper stond aan de grond genageld: 5-0. Sportclub Bemmel JO17-1 creëerde kans op kans. De sterk ingevallen Milan Minkhorst zag een prachtig schot vanuit de kleine ruimte op de paal belanden. Dat was jammer, want die kans ontstond wederom uit fraai combinatiespel. Ook Seth Heezen kende net als tegen Eldenia JO17-1 geen succes, want hij zag een hard afstandsschot op de lat uiteenspatten. Pech voor deze mannen. Spero JO17-1 kwam nooit in het spel voor, tot aan minuut 75. Spero JO17-1 kreeg een strafschop toegewezen, maar deze werd in twee instanties gekeerd door de zeer attente Joep Hofstede. Dat was een belangrijk moment, want in de rust werd de nul houden als belangrijkste prioriteit gesteld. Knap werk. Het slotakkoord was voor Sportclub Bemmel JO17-1 en het was Kes Wolswijk die zijn naam op het scorebord zette. De credits voor zijn doelpunt gaan voor een groot deel ook naar Milan Minkhorst, die binnen het zestienmetergebied niet zelfzuchtig was en Kes Wolswijk vrij speelde voor een één-tegen-één-situatie met de keeper. Kes Wolswijk bleek een echte killer en schoof de bal langs de kansloze keeper: 6-0. Een monsterzege die nog hoger had kunnen uitvallen. Klasse gedaan, mannen!

Doelpuntenmakers: Thomas Sluiter (2), Kes Wolswijk, Rinus Kathmann, Joris Burgers en Mart Buurman.

Assists: Armin Jacobs (2), Milan Minkhorst, Thomas Sluiter, Seth Heezen en Kes Wolswijk.

Gele kaarten: -.

Patrick Hofstede, bedankt voor het vlaggen!

Op naar de volgende (competitie)wedstrijd: Beuningse Boys JO17-1 (uit).