• Sportclub Bemmel JO17-1 delft op onfortuinlijke wijze onderspit in spannende competitiewedstrijd: 2-1

Dit seizoen heeft Sportclub Bemmel JO17-1 het uiterst moeilijk met het winnen van competitiewedstrijden die buiten Bemmel worden gespeeld. Afgelopen zaterdag werd voor de derde keer op rij een uitduel in competitieverband verloren. Ditmaal wist het Wijchense AWC JO17-1 de Bemmelse ploeg te verslaan: 2-1. Sportclub Bemmel JO17-1 verdiende echter meer. De uitploeg kreeg in de eerste helft de grootste kans via Guus Helsen en gaf gedurende de gehele wedstrijd weinig weg. De Bemmelse manschappen lieten in deze wedstrijd zien waar het de laatste uitwedstrijden aan ontbrak: passie, strijd en beleving. Dit biedt veel perspectief voor het verdere verloop van de competitie. Sportclub Bemmel JO17-1 heeft nu een aantal uiterst moeilijke uitwedstrijden tegen sterke tegenstanders gehad: AWC JO17-1, v.v. Bennekom JO17-1, ESA JO17-1, VDZ JO17-1 en Juliana '31 JO17-1. Dat is bijna de hele top 8. Op naar de volgende wedstrijd.

AWC JO17-1 bleek de tegenstander die we al seizoenen kennen en tevens konden verwachten: een fysiek sterke ploeg met veel kwaliteit in hun aanvalslinie. Sportclub Bemmel JO17-1 en AWC JO17-1 maakten er een spannende strijd van. Veel duels werden uitgevochten op het middenveld en dat leverde een interessant schouwspel op. AWC JO17-1 werd gevaarlijk door hun snelle buitenspelers en Sportclub Bemmel JO17-1 voetbalde zich een aantal keer fraai onder de Wijchense druk uit. Tot echte grote kansen leidde dit niet voor beide partijen, al moest Milan Minkhorst met een fantastische sliding ingrijpen voordat een aanvaller van AWC JO17-1 de bal van dichtbij kon binnen tikken. Na 20 minuten spelen kreeg Sportclub Bemmel JO17-1 dé kans op 0-1. Een geweldige aanval van achteruit belandde via vele schijven bij de hoog gepositioneerde Seth Heezen, die op zijn beurt een perfecte voorzet in huis had op de bij de tweede paal vrijgelopen Guus Helsen. In uiterst kansrijke positie kreeg de bal op het laatste moment een verraderlijke stuit met zich mee, waardoor het karwei voor Guus Helsen te moeilijk werd: over het doel. Wat een kans, geen 0-1. Even later kreeg Joris Burgers een mooie kans via een vrije trap rondom het Wijchense zestienmetergebied, maar zijn poging ging over het doel. Gevaar geweken. AWC JO17-1 werd een aantal keer zeer dreigend door aanvallen vanaf de zijkanten, maar de thuisploeg kon het gevaar niet omzetten in effectieve schoten op het doel van keeper Joep Hofstede. Beide teams kregen een aantal corners en vrije trappen, maar zonder resultaat in de vorm van doelpunten. Het was echter AWC JO17-1 dat op een 1-0 voorsprong kwam. Een uittrap van keeper Joep Hofstede werd op de middenlijn opgevangen door de goede buitenspeler van AWC JO17-1, die de bal vanaf een meter of 45 geweldig in het doel schoot: 1-0. Dat was een wereldgoal. Uiterst zuur voor Sportclub Bemmel JO17-1, dat in principe geen grote kansen weggaf. Toch was de achterstand een feit. Sportclub Bemmel JO17-1 liet zich niet kennen en ging door met het zoeken van voetballende oplossingen. Daarin was het Bemmelse team op momenten slordig, maar het team kende ook veel momenten waarbij er top gecombineerd werd. Sportclub Bemmel JO17-1 werd met goed positiespel een aantal keer dreigend rondom het Wijchense strafschopgebied, maar de eindpass ontbrak. Er werd keihard gewerkt en de ploeg toonde de juiste mentaliteit. Vlak voor rust kwam Sportclub Bemmel JO17-1 verdiend op 1-1. Een corner van Rinus Kathmann belandde in het zestienmetergebied bij Guus Helsen, die de bal met een geweldige volley halfhoog en onhoudbaar in de rechterhoek tegen de touwen werkte: 1-1. Net als het doelpunt van AWC JO17-1 was ook dit doelpunt prachtig. Het moment van scoren was perfect: net voor rust. Seconden na deze treffer floot de scheidsrechter af voor het einde van de eerste helft.

Op de meeste momenten was Sportclub Bemmel JO17-1 op voetballend gebied de betere partij. In de tweede helft veranderde dat spelbeeld niet. Sportclub Bemmel JO17-1 had veel de bal, maar de Bemmelse ploeg had moeite om deze voorin vast te houden en tot grote kansen te komen. Het gevaar van AWC JO17-1 zat hem nog altijd vooral in de voorste linie, waar de buitenspelers constant voor dreiging zorgde. Beide ploegen waren volledig aan elkaar gewaagd. Sportclub Bemmel JO17-1 drong aanzienlijk aan, maar het was AWC JO17-1 dat toesloeg via een counterattack. De Bemmelse verdediging stapte te laat voor buitenspel en zodoende konden twee Wijchense aanvallers een buitenkans voor de ogen van Joep Hofstede uitspelen: 2-1. Wederom kwamen de Bemmelse manschappen op een achterstand en ook dit doelpunt ontstond uit onze eigen fout. Sportclub Bemmel JO17-1 kon weer in de achtervolging. In de laatste 20 minuten werd dan ook een waar slotoffensief op de mat gelegd. Diverse spelers werden voorin gepositioneerd om daar een doorbraak te forceren. Sportclub Bemmel JO17-1 werkte hard en de uitploeg had weinig geluk bij een aantal wedstrijdmomenten. Sportclub Bemmel JO17-1 drong aan en de druk werd steeds groter voor AWC JO17-1. Stef Wolters was dicht bij de 2-2, maar hij kon een goed ingedraaide voorzet van Joris Burgers net niet bij de tweede paal binnenkoppen. Zo ontstonden er meerdere momenten waarbij Sportclub Bemmel JO17-1 er net niet in slaagde om de 2-2 te forceren. Het echte torinstinct ontbrak, ondanks de strijd die werd geleverd. Sportclub Bemmel JO17-1 bleef strijden tot de laatste seconde, maar het kreeg niet wat het verdiende. Zuur, wederom een uitduel verloren.

Doelpuntenmaker: Guus Helsen.

Assist: Rinus Kathmann.

Gele kaart: Kes Woslwijk.

Patrick Hofstede, bedankt voor het vlaggen.

Op naar de volgende (oefen)wedstrijd: NEC Nijmegen JO17-2 (thuis).