• Niemand buitenspel door geldzorgen

  Sportclub Bemmel en ING slaan handen ineen zodat ieder kind kan voetballen

  Iedereen moet kunnen voetballen, ook als het financieel even tegenzit. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 11 kinderen in Nederland opgroeit in armoede, waardoor het voor ouders soms lastig is de contributie en andere benodigdheden van een sportclub te betalen. Vaak zijn er genoeg regelingen om te kunnen voetballen, ook als er even geen geld is. Regelingen die soms onvoldoende bekend zijn bij ouders en verenigingen. Sportclub Bemmel en ING zorgen er samen met de KNVB voor dat meer kinderen kunnen voetballen. Vanaf dit seizoen beschikt Sportclub Bemmel over een financieel contactpersoon die gezinnen gaat helpen met het vinden van de juiste (lokale) regelingen zodat meer kinderen kunnen voetballen.

  Niemand mag, om welke reden dan ook, buitenspel komen te staan

  Arno van Heusden: “Ook op onze club merken we bij leden dat de contributie of voetbalkleding om wat voor reden dan ook soms niet betaald kan worden. Dat vinden we ontzettend jammer, want geldzorgen mogen niet de reden zijn waarom kinderen niet kunnen voetballen. We zijn blij dat we met hulp van onze financieel contactpersoon daarbij kunnen helpen. Het is niet voor iedereen even gemakkelijk om de weg naar de regelingen te vinden, maar ook kan het lastig zijn erover te praten. Geweldig dat wij nu een financieel contactpersoon hebben die gezinnen hierbij gaat helpen. Zo kunnen we samen met ING, KNVB en maatschappelijke partners zorgen dat kinderen kunnen voetballen, ook als er even niet genoeg geld is.”

  Regelingen voor mensen met kleine beurs

  Steffen van Iersel, sponsormanager ING: “Er zijn landelijk en lokaal voldoende regelingen die mensen met een krappe beurs op weg kunnen helpen. Sommige gezinnen weten niet goed waar ze die hulp kunnen vinden. De financieel contactpersoon op de club kan hier gezinnen bij helpen. Geweldig dat Sportclub Bemmelnu ook meedoet aan het programma Niemand buitenspel door geldzorgen.”

  Meer informatie via voorzitter@sportclubbemmel.nl