• Speciaal voetbal

Sportclub Bemmel Heldenvoetbal

Vier jaar geleden is bij Sportclub Bemmel het Speciaal voetbal geïntroduceerd. Al snel werd de naam veranderd in HELDEN voetbal. Die naam is inmiddels een begrip geworden op het sportpark Ressen en ver daarbuiten. Dat er de behoefte aan deze aparte tak in het voetbal was, is inmiddels wel duidelijk.

Wie en waarom?
    Veel jongens en meisje met een beperking kunnen niet in het reguliere voetbal invoegen. Heldenvoetbal is de oplossing voor deze kinderen. Vier jaar geleden zijn we (Lees Sportclub Bemmel) met vier helden begonnen, inmiddels hebben we er dertig van alle leeftijden. Recent is besloten de HELDEN in drie groepen te splitsen. De HELDIES, HELDEN 2 de pupillen en de HELDEN 1 de junioren. Dit maakt dat we een ieder in de voor hem/ haar beste groep ingedeeld kan worden tijdens de trainingen en ook tijdens de wedstrijden. Alle drie de groepen spelen een eigen competitie. Er staan in totaal 9 enthousiaste trainers (waaronder 3 eerste elftal spelers) op de groepen, zodat we veel individueel kunnen werken met ze.

Verschillende niveaus, één doel
    We hebben samen met 11 clubs uit de regio een convenant ondertekend op initiatief van de stichting NEC Doelbewust. NEC doelbewust zet zich onder andere in voor het Speciaal voetbal en organiseert onderlinge competities op verschillende niveaus, waarbij we een gezamenlijk doel hebben, namelijk zoveel mogelijk succesbeleving van het individu. De wedstrijden worden uit en thuis meestal op de vrijdagavond 19: 15 uur gespeeld. Eens per seizoen nodigt NEC Doelbewust de HELDEN en begeleiding uit om een wedstrijd van NEC te bezoeken.

Interesse?

Heb ik je interesse gewekt, kom dan eens langs om te kijken of mee te trainen op de maandagavond van 18:00 tot 19:15 uur trainen we op veld 1. Sportpark Ressen.

Aanmelden kun je bij Jasper Bergamin:
    Email: jasperbergamin@hotmail.com

Het eerste half jaar mag je gratis meedoen om te kijken of het wat voor je is. Daarna is de contributie voor de HELDEN 40 euro per half jaar. Voetbalkleding wordt vanuit de club verstrekt.

Koos Rentzing
    Coördinator/ trainer HELDEN voetbal Sportclub BEMMEL
    Voor verdere info. Mobiel: (06) 19 95 62 62

• Begeleiding Helden