• Zaterdag 3 Juli jl., was het eindelijk zover. Na een jaar uitstel vanwege Corona ging eindelijk het lang verwachte officiële Nederlands Kampioenschap MO-13 van start, in het door BCS Roosendaal uitstekend georganiseerde VTT-NK toernooi.

Vroeg opstaan want vertrek stond gepland om 08.30, zoals gebruikelijk vanaf de club.

De eerste grote verrassing diende zich direct aan want er was een heuse spelersbus geregeld (gesponsord door Wensink Mercedes. Avond van te voren waren ook al speciale NK-shirts uitgedeeld met dank aan Denned Installatietechniek. Alle ingrediënten waren aanwezig om er een waanzinnig en onvergetelijk toernooi van te maken.

Na een reis van ruim 1.5 uur kwamen we aan bij BCS Roosendaal en werd ons kleedkamer 10 toebedeeld. De puntjes werden door de trainers op de “i” gezet en de meiden kregen de laatste technische en tactische tips. De meiden waren klaar voor de 1e wedstrijd. Spanning was van de koppies af te lezen maar eenmaal op het veld gingen ze helemaal los.

De thuisclub BCS was de tegenstander maar SCB was veel te sterk. Met onze razendsnelle vleugelspeelsters (Liv-Chrissie-Felicia-Eline-Donna), dynamisch middenveldsters (Fabienne – Maud – Fay) en solide verdediging (Fleur – Luna – Guusje – Nika – Nadine – Yfke - Anouk) en zeker ook onze (top)keepster Jill zetten de meiden BCS snel onder druk. Enthousiast aangemoedigd door onze pechvogel Isa (pols gebroken tijdens de Regio Cup) en ondersteund door de massaal naar Roosendaal afgereisde ouders was de 3-1 overwinning meer dan terecht.

In de 2e wedstrijd was SHO de tegenstander. Hier has SCB het beduidend moeilijker tegen, al waren ze voetballend veel beter maar werden de talrijke kansen niet benut. Gelukkig kreeg Fabienne het op haar heupen (denk dat ze goed gerust had in de bus) en knalde ze de bal van 20 meter vast onder de lat. Wat een goal en wat een ontlading! 6 punten in de pocket.

Op naar de 3e wedstrijd waarin Always Forward de tegenstander was. Moeheid en fitheid was merkbaar bij de meiden, was dan ook bedrukkend weer en omstandigheden waren soms ook lastig. Als echte professionals en goed combinerend speelde de meiden ook deze wedstrijd goed uit en met een 2-0 overwinning, met 9 punten waren we poulewinnaar en waren direct geplaatst voor de 1/2 Finale.

Dat de meiden 1.5 uur moesten wachten voordat ze de 1/2 Finale tegen HDS konden spelen was in de 1e helft goed te zien. Slappe hap was het en het was dan ook verdiend dat de meiden met een 0-1 ruststand gingen rusten. Door een fikse donderspeech van de trainers kwamen de meiden letterlijk wakker geschud het veld weer op. Uitstekend combinerend volgde de ene na de andere aanvalsgolf op het doel van HDS. Het was dan ook geen verrassing dat er gescoord ging worden en uiteindelijk liepen de meiden toch vrij makkelijk uit naar een 4-1 overwinning. FINALE!

De finale tegen Mierlo was een echte battle waarin onze pitbull Luna zich ontpopte tot een onneembare vestiging en de ballen die er doorheen kwamen waren prooi voor Jill (wat was ze goed het hele toernooi). Met name door te werken en te vechten als een team konden Eline, Jill en Liv goed instelling worden gebracht en werd er meer dan verdiend met 3-0 gewonnen.

SC BEMMEL MO13-1 NEDERLANDSKAMPIOEN!

Een echte en unieke topprestatie van een zeer talentvolle groep meiden waar we in de toekomst gegarandeerd meer van zullen gaan horen. SC Bemmel mag trots zijn op deze groep meiden en moet deze groep koesteren want deze groep kan wel eens HET uithangbord worden voor het meidenvoetbal in deze regio!

Last but not least een speciaal woord voor de bevlogen staf:

Andy en Rob, door jullie inspiratie en motivatie hebben jullie deze meiden echt tot grote hoogte gebracht. Veerle, jij staat zo mooi tussen de meiden in: friends for life.

Raimon, gelukkig hebben ze een kanjer langs de lijn staan die het spelletje ook echt snapt.

Danielle, op de achtergrond maar o zo belangrijk voor het team & ouders.

De meiden zelf natuurlijk:

Chrissie – Liv – Eline – Felicia – Donna – Maud – Fay – Fabienne – Isa – Yvke – Fleur – Luna – Guusje – Nika – Anouk - Nadine – Jill.

Speciaal dank aan:

Wensink Mercedes (sponsor bus)

Denned Installatie techniek (sponsor shirt)

Landwinkel (sponsor fruit)

Coop (chips)