• SC Bemmel tekent contract als eerste regiopunt N.E.C. Voetbalacademie

Afgelopen maandag werd in het Goffertstadion een handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst tussen Sportclub Bemmel en de HSF – N.E.C. Voetbalacademie. In Bemmel wordt na de zomer onder leiding van Swen Rovroy getraind door kinderen woonachtig in de regio Nijmegen-Noord. Per volgend seizoen trainen talentvolle spelers in de leeftijdscategorie onder 9 op ons sportpark Ressen.

“Met Sportclub Bemmel als eerste regiopunt zet N.E.C. een grote stap naar de verduurzaming van de ontwikkeling van de talenten uit de regio”, geeft Hoofd Jeugdopleiding Dennis te Braak aan. N.E.C. laat in de regio de talenten lid blijven van hun eigen vereniging om vervolgens één keer per week met elkaar, onder een verhoogde weerstand, te trainen. “Zo geven we kinderen, maar ook trainers uit de regio continu de kans om zichzelf uit te dagen en te verbeteren”, aldus Hoofd Coaching Verenigingsopleiding Swen Rovroy.

SC Bemmel voorzitter Arno van Heusden: ““Wij zijn blij met de samenwerking. Het onderstreept niet alleen de jarenlange goede band tussen beide verenigingen bestaat, maar het sluit ook aan bij onze doelstellingen, want SC Bemmel staat niet alleen voor voetbalplezier maar ook voor talentontwikkeling en het beste uit jezelf halen. De samenwerking met de N.E.C. voetbalacademie geeft hier een formele invulling aan."

Sportclub Bemmel en N.E.C. zullen jaarlijks de gang van zaken evalueren, maar hebben de intentie naar elkaar uitgesproken om de komende jaren de ontwikkeling van de talenten in de regio verder te optimaliseren.