• Oldstars

 • Oldstars

  Vraag de teammanager of wedstrijdsecretaris om een teamfoto toe te voegen in Sportlink Club
 • Begeleiding

  Geen informatie

 • Old Stars (wandel)voetbal

  In 2017 werd in Bemmel het idee geopperd om, in navolging van meer verenigingen in Nederland, ook met ‘wandelvoetbal’ te beginnen. Hiervoor werd aan het begin van dat seizoen wat promotie gedaan d.m.v. een stukje op de website en m.b.v. posters.

  Op datzelfde moment werd er ook een initiatief opgestart door Nick van der Ham, medewerker van Stichting Welzijn Lingewaard, om het ‘walking football’ breed op te pakken met de Lingewaardse verenigingen. Hierbij is Sportclub Bemmel aangesloten.

  De groep is vervolgens enthousiast begonnen, na een uitgebreide conditietest door Marten van der Ploeg, de begeleidend (en deelnemend) fysiotherapeut. Deze test herhaalt zich elk half jaar zodat de fitheid van de deelnemers in de gaten gehouden wordt. Deelnemers komen van Sportclub Bemmel, GVA, Jonge Kracht, Angeren, de Bataven en RKHVV, aangevuld met enkele spelers van buiten Lingewaard. Trainingen zijn op de vrijdagmiddag om 14.00 uur waarbij drie keer bij een club wordt getraind en dan door gewisseld.

  Inmiddels is het aantal deelnemers opgelopen tot 35 spelers waarvan wekelijks tussen de 20 en 25 acte de présence geven. Aangezien het allen 60-plussers zijn is het te begrijpen dat het looptempo niet meer zo hoog is maar aan enthousiasme, humor, duelkracht en techniek mankeert helemaal niets. We trainen o.l.v. Louis Verweijen, ervaren ‘Old Stars-trainer’ uit het Liemerse, die elke training weer  gedisciplineerd en verantwoord opbouwt, waarbij uitgebreid aandacht wordt besteed aan warming up en balgevoel. Uiteraard eindigt elke training ook met uitgebreide partijen want of je nu jong bent of oud(er) daar gaat het uiteindelijk om. Doelpunten en overwinningen worden uitgebreid gevierd alsof het weer een ouderwets competitieduel betreft. Voor de training starten we eerst met een kop koffie en bijpraten en na de training wordt uitgebreid aandacht besteed aan de derde helft, alsof oude tijden ook echt herleven!

  Wij beleven in ieder geval veel plezier aan deze nieuwe vorm van voetbal en deze nieuwe kans weer te doen wat we altijd met zoveel plezier hebben gedaan: voetbal!

  De contributie voor deze Old Stars bedraagt € 47,- per half jaar.

  Uiteraard streven we ernaar om meer mensen enthousiast te maken voor deze vorm van bewegen, dus ben je geïnteresseerd, wil je je aanmelden of meer informatie, neem dan contact op met

  Cor Hendriks, corvoetbal@gmail.com of telefonisch: 06-42433971