• Old Stars (wandel)voetbal

Eind vorig seizoen werd in Bemmel het idee geopperd om, in navolging van meerdere verenigingen in Nederland, ook met wandelvoetbal te beginnen. Hiervoor werd aan het begin van dit seizoen wat promotie gedaan dmv een stukje op de website en posters. Op dat moment werd er ook een initiatief gestart door Nick van der Ham, medewerker van Stichting Welzijn Lingewaard, om het walking football breed op te pakken met alle Lingewaardse verenigingen. Hierbij zijn wij aangesloten.

In september zijn wij enthousiast begonnen, na een uitgebreide conditietest door Marten van der Ploeg, de begeleidend (en deelnemend) fysiotherapeut. De deelnemers komen van Bemmel, GVA, Jonge Kracht, Angeren, de Bataven en RKHVV aangevuld met 2 spelers van buiten Lingewaard. We trainen op vrijdagmiddag 15.00 uur beurtelings bij deze clubs.

Inmiddels is het aantal deelnemers opgelopen tot bijna 30 spelers waarvan er wekelijks ongeveer 20 acte de presence geven. Aangezien het allen 60 plussers zijn is te begrijpen dat het looptempo niet meer hoog is maar aan enthousiasme, humor, duelkracht en techniek mankeert niets. We trainen olv Louis Verweijen, ervaren old stars trainer uit het Liemerse, die elke training gedisciplineerd en verantwoord opbouwt waarbij uitgebreid aandacht wordt besteed aan warming up en balgevoel. Uiteraard eindigt elke training met uitgebreide partijen want of je nu jong bent of oud(er) daar gaat het uiteindelijk om. Doelpunten en overwinningen worden uitgebreid gevierd of het weer een competitieduel betreft. Voor de training starten we met een kop koffie en bijpraten en na de training wordt uitgebreid aandacht besteed aan de derde helft, alsof oude tijden weer herleven!

Wij beleven in ieder geval veel plezier aan deze nieuwe vorm van voetbal en deze nieuwe kans om weer te doen wat we altijd met zoveel plezier hebben gedaan: voetbal!

Uiteraard streven we ernaar om meer mensen enthousiast te maken voor deze vorm van bewegen, dus ben je geïnteresseerd, wil je je aanmelden of meer informatie, neem dan contact op met Cor Hendriks (corvoetbal@gmail.com , 0633679122) of Jos Hulsman (joshulsman@hotmail.com)

Cor Hendriks