• Krachtmeting van de bovenbeenspieren bij de voetballers van het eerste elftal van SC Bemmel

  Fysio Lingewaard beschikt sinds kort over de Kineo Multistation op haar toekomstige nieuwe locatie de Eendracht bij het Goffert Station. De spelers van de eredivisieclub N.E.C. zijn al reeds getest met ons apparaat.

  De Kineo Multistation is een innovatief apparaat waarmee onze therapeuten hun prestaties op het gebied van revalidatie en training kunnen vergroten. Dit met een real-time biofeedbacksysteem waarmee de therapeut de evolutie van zijn patiënt kan volgen tijdens zijn revalidatie. Er kan naast het meten ook specifiek getraind worden.

  Donderdagavond namen Han, Wouter en Sep een isokinetische spiertest af van de quadriceps en hamstrings. Dit heeft als doel de spierkracht van het linker been met het rechter been te vergelijken.

  Ook kan het verschil in isokinetische spierkracht gemeten worden tussen de quadriceps en de hamstrings. Dit kan belangrijk zijn bij het voorkomen van letsels zoals hamstringblessures.

  De uitslagen van de testen zullen geëvalueerd worden door onze sport-fysiotherapeuten en voor elke speler zal indien nodig een advies en/of specifiek trainingsschema worden gegeven.

  Wilt u meer informatie over het testen van de spierkracht van (top)sporters, dan kunt u contact met ons opnemen.
  Tel.: 026-2148155 of 06-54228873

  Fysio Lingewaard, dat voelt beter

  Herman Vetsuypens

   

  Klik hier voor het filmpje waar Lars het apparaat uit probeert.