• Koeschijtactie Sportclub Bemmel

Na het succesvolle en intensieve jubileumjaar in 2016 is er de afgelopen jaren veel te doen geweest rond onze accommodatie. We hebben een 2e kunstgrasveld gekregen op veld 5, het kunstgras van het hoofdveld is inmiddels vervangen, we hebben een nieuw scorebord gekregen, we zijn op dit moment nog in overleg met de gemeente over de start van de uitbreiding van onze kleedkamers en voor de nieuwe warmwaterinstallatie zijn we nog volop bezig met de gemeente en de aannemer.  Voor de mensen die zich bezig houden met het (dagelijks) onderhoud van ons complex echt ‘tropenjaren’!

Het moge voor iedereen duidelijk zijn dat dit, naast de nodige inzet en tijd, ook gepaard gaat met flinke  kosten die onze club ook voor een aanzienlijk deel zelf dient te betalen. Daarnaast staat ook nog eens het nieuwe kledingpakket voor aankomend seizoen weer op de agenda. De meeste leden zijn ongetwijfeld blij met alle ontwikkelingen, maar staan er vaak niet bij stil dat het niet vanzelf gaat. Een groepje mensen is hier heel veel tijd mee kwijt en daarvoor moeten we ze dankbaar zijn. Voor wat betreft de kosten moeten we nu wel proberen de leden hier ook een bijdrage in te laten leveren.

Die te leveren bijdrage willen we vormgeven door (nu echt) de KOESCHIJTACTIE te gaan organiseren.

De koeschijtactie is een ludieke, maar ook serieuze actie waarmee we ‘winwin’ voor iedereen willen realiseren. Het gaat om het organiseren van een ludieke en spectaculaire actie, waarbij we iedereen betrekken, de kans op grote prijzen geven en tegelijkertijd een flink geldbedrag voor de club ophalen.

Aangezien de bovenvermelde kosten grotendeels eenmalig zijn, hebben we bewust besloten om dit niet in een structurele verhoging van de contributie te stoppen, want dat zou in feite niet helemaal eerlijk zijn. Dit betekent dus wel dat de koeschijtactie een succes MOET worden. En hiervoor hebben we nu onze clubleden dus ook heel hard nodig. Eenmalig geld binnenhalen met een eenmalige actie!

Wat houdt die koeschijtactie nu eigenlijk in? Tijdens de nieuwjaarsreceptie op zaterdag 6 januari 2019 willen we een koe het voetbalveld op sturen om ergens op dat veld zijn ‘flats’ neer te leggen. Het voetbalveld is vooraf verdeeld in vakken van 1 bij 1 meter en iedereen kan naar believen een aantal vierkante meters ‘kopen’. Een vak van 1 m2 kost € 10,- en in totaal zijn er 6.000 vakken op het betreffende voetbalveld. De vierkante meter waar uiteindelijk (het grootste deel van) de flats op terecht komt wint de hoofdprijs (alle niet verkochte vakken zijn voor de club zelf!). Naast de hoofdprijs zijn er ook andere prijzen te winnen voor de vakken die naast het winnende vak gelegen zijn. En, hoe meer vakken verkocht des te hoger de prijs! Om een tipje van de sluier op te lichten; bij 6.000 verkochte vakken bedraagt de hoofdprijs € 3.000,- (minimumprijs is € 500,- en per 1.000 m2 500 erbij).

Binnenkort volgt nadere uitleg over de koeschijtactie (waar, wanneer en bij wie kunnen leden m2 kopen, is er korting mogelijk bij een groter aantal m2, kunnen de teams die m2 verkopen ook nog wat extra’s verdienen, hoeveel m2 zijn er al verkocht, etc.). Ook zal de Sponsorstichting zich hard maken bij de sponsoren om een groot aantal m2 af te nemen. Tot op heden zijn er reeds 500 m2 verkocht en dit kan op dit moment alleen nog maar via Arno van Heusden (heusden100@hetnet.nl). Meer info volgt.

Naast deze spannende koeschijtactie, waar een heuse notaris bij aanwezig zal zijn, willen we tijdens de nieuwjaarsreceptie ook nog een aantal gewilde (sport)artikelen aan de man brengen via een artikelenveiling. Reden te meer dus voor allen om zaterdag 6 januari nu al vrij te houden in de agenda.

Mocht deze koeschijtactie uiteindelijk onvoldoende draagvlak of enthousiasme oproepen, resteert ons helaas geen andere optie dan de kosten uitsmeren over een hoger contributiebedrag. We hopen echter dat het niet zover hoeft te komen; we profiteren tenslotte allemaal van onze accommodatie??

Met vriendelijke groet,

De Koeschijtcommissie