• Individuele aanvalskwaliteit beslist topper tussen kampioen DTS ’35 JO17-1 en Sportclub Bemmel JO17-1 in één na laatste competitiewedstrijd van het seizoen: 4-2

Sportclub Bemmel JO17-1, dat zonder Seth Heezen (examen), Thomas Sluiter (knieblessure) en Kes Wolswijk (niet fit genoeg om te starten) aantrad, heeft gisteren verloren van DTS ’35 JO17-1 en zag daarmee dat de ploeg uit Ede de kampioensschaal in ontvangst mocht nemen. Op Sportpark Inschoten werd het 4-2 in het voordeel van het team in het blauwwit. Deze zege dankt de thuisploeg volledig aan de spits en tevens aanvoerder: hij nam alle doelpunten voor zijn rekening. Sportclub Bemmel JO17-1 had grote delen van de wedstrijd het beste veldspel, maar slaagde er, niet voor de eerste keer dit seizoen, niet in om de gecreëerde kansen om te zetten in treffers. DTS ’35 JO17-1 organiseerde zich voornamelijk op eigen helft en probeerde in de omschakeling de spits te lanceren. Met nog een enkele competitiewedstrijd op het programma is de derde plek het hoogst haalbare voor de Bemmelse ploeg. Als dat lukt, en dat heeft Sportclub Bemmel JO17-1 volledig in eigen hand, heeft het team een topprestatie neergezet dit seizoen. De mannen uit Bemmel spelen het beste voetbal, maar het rendement is dit seizoen niet goed genoeg om promotie af te dwingen via een kampioenschap of via de nacompetitie.

Sportclub Bemmel JO17-1 opende sterk en liet uitstekend verzorgd positiespel van achteruit zien. DTS ’35 JO17-1 werd op eigen helft teruggedrongen en de thuisploeg wilde de ruimtes daar compact houden om vanuit de counter toe te slaan met de gevaarlijke spits. Het resultaat van de goede start van Sportclub Bemmel JO17-1 was dat er kansen werden gecreëerd op de 0-1. Spits Sander Borgers kreeg een dot van een kans op de openingstreffer nadat hij vanaf links een mooie voorzet ontving van Rinus Kathmann, maar vlak voor het doel kreeg hij in open positie zijn voet niet tegen de bal. Sportclub Bemmel JO17-1 kwam hierna nog een keer gevaarlijk in de vijandelijke zestien, maar de beslissende pass ontbrak daar. Vervolgens namen Stijn Brouwer en Joris Burgers het doel van de ploeg uit Ede onder vuur: net geen succes. Het Bemmelse team creëerde kansen op de 0-1, maar de afronding ontbrak. DTS ’35 JO17-1 kon kampioen worden, maar de ploeg die het beste voetbal liet zien, kwam uit Bemmel. In minuut 22 vlagde assistent-scheidsrechter Patrick Hofstede voor een overduidelijke ingooi voor Sportclub Bemmel JO17-1, maar op het laatste moment kende de scheidsrechter deze bal volkomen onterecht toe aan DTS ’35 JO17-1. DTS ’35 JO17-1 profiteerde van het feit dat de Bemmelse organisatie gefocust was op balbezit en de ingooi werd in de diepte gegooid richting de spits, die fenomenaal binnen knalde: 1-0. Een cadeau voor de ploeg uit Ede, die tot op dat moment nog geen grote kansen kon creëren. Deze situatie is wel tekenend voor de Bemmelse ploeg, want dit seizoen kent het team totaal geen geluk. Sportclub Bemmel JO17-1 bleef echter voetballen, maar na de 1-0 stagneerde het spel vaak in de eindfase rondom het strafschopgebied van DTS ’35 JO17-1. Aan de andere kant bleek de koploper uiterst effectief. Na half verdedigend werk aan Bemmelse kant kreeg de spits van de thuisploeg, die de bal ontving vanaf de zijkant, centimeters te veel ruimte: 2-0. Dit was ook de geflatteerde ruststand.

De tweede helft startte en DTS ’35 JO17-1 gooide de wedstrijd binnen 15 minuten in het slot. De spits van de ploeg uit Ede trof tweemaal doel vanuit de counter: 4-0. Sportclub Bemmel JO17-1 had geen vat op de individuele kwaliteiten van de aanvalsleider van DTS ’35 JO17-1, maar gaf zich zelfs na de 4-0 niet gewonnen. De Bemmelse ploeg kreeg voor de 4-0 al kansen op goals, maar door het inbrengen van Guus Helsen kreeg Sportclub Bemmel JO17-1 eindelijk het gewenste rendement. Eerst was Guus Helsen nog ongelukkig in de afronding bij een één-tegen-één-situatie met de keeper van DTS ’35 JO17-1, maar even later was het eindelijk raak voor het Bemmelse team. De goed spelende Stijn Brouwer soleerde zichzelf een baan door de as van het veld en gaf de bal op het juiste moment af richting de aan de linkerkant van het veld vrijgelopen Guus Helsen. Guus Helsen bedacht zich niet en schoot de bal feilloos, laag en diagonaal raak in de rechterhoek van het doel: 4-1. Sportclub Bemmel JO17-1 bleef onverstoorbaar en dit resulteerde ook in de 4-2. Guus Helsen hield knap het overzicht na een goede actie bij de achterlijn, gaf de bal op gevoel voor en zag dat de attente Bjørn Spanbroek de beste timing had van alle spelers: 4-2. Dat was een nette kopbal en dit was de eerste treffer van Bjørn Spanbroek dit seizoen. Na de 4-2 kreeg Sportclub Bemmel JO17-1 mogelijkheden op 4-3 en DTS ’35 JO17-1 kreeg in de counter kansen op 5-2. Keeper Joep Hofstede verrichtte daarbij uitstekend keeperswerk. De 4-3 viel, ondanks de goede kansen erop, niet. Na tweemaal 40 minuten en wat extra tijd te hebben gespeeld, floot de arbiter af bij een 4-2 stand. Sportclub Bemmel JO17-1 verliest, maar zeker met opgeheven hoofd. Nu is het zaak dat de Bemmelse ploeg nog één keer dit seizoen puik spel op de mat gaat leggen. Volgende week staat de allerlaatste competitiewedstrijd van het seizoen 2018/2019 op het programma: thuis tegen VDZ JO17-1 uit Arnhem. De inzet? Het veiligstellen van een uitstekende derde plek op de ranglijst.

Doelpuntenmakers: Guus Helsen en Bjørn Spanbroek.

Assists: Stijn Brouwer en Guus Helsen.

Gele kaart: Stef Wolters.

Patrick Hofstede, bedankt voor het vlaggen!

Op naar de laatste (competitie)wedstrijd: VDZ JO17-1 (thuis).