• Hard werkend Sportclub Bemmel JO17-1 biedt goede weerstand tegen tweede divisionist NEC Nijmegen JO17-2: 4-1

Sportclub Bemmel JO17-1 heeft de laatste oefenwedstrijd, alvorens de competitie aanstaande zaterdag wordt hervat tegen DIO '30 JO17-1, gespeeld. Op woensdagavond 16 januari 2019 maakten de Bemmelse manschappen de nodige minuten en meters tegen een sterke tegenstander. Uiteindelijk ging tweede divisionist NEC Nijmegen JO17-2, dat onder leiding staat van ex-Bemmel-trainer Bas Disveld, er met een 4-1 overwinning vandoor. Sportclub Bemmel JO17-1, Dat Björn Spranbroek, Diede Wijnandts, Milan Minkhorst en Guus Helsen moest missen, nam na 10 minuten brutaal de leiding via Stef Wolters, maar vervolgens liep de Nijmeegse ploeg voor rust uit naar een 3-1 voorsprong. Uiteindelijk hield Sportclub Bemmel JO17-1 de organisatie knap dicht, waardoor het verschil in de score klein bleef. Daar had keeper Joep Hofstede in samenwerking met de Bemmelse defensie ook een grote rol in. Al met al een uiterst leerzame wedstrijd. Op naar de competitie, waar het weer echt om de punten gaat.

Sportclub Bemmel JO17-1 begon sterk en kon prima tegenstand bieden tegen de sterkste elf van de Nijmeegse ploeg. Sterker nog, Sportclub Bemmel JO17-1 nam na 10 minuten brutaal de leiding op sportpark 'De Eendracht'. Rechter vleugelverdediger Seth Heezen werd via een fraaie crosspass van Stijn Brouwer vrijgespeeld aan de rechterkant van het veld en net als tweemaal tegen Achilles '29 JO17-1, bediende hij spits Stef Wolters bij de tweede paal: 0-1. Dat was een uitstekend begin van de wedstrijd. Sportclub Bemmel JO17-1 trachtte ertoe de ruimtes klein te houden en elk individu werkte daar hard voor. Toch werd NEC Nijmegen JO17-2 gevaarlijk en dat had voornamelijk te maken met de individuele kwaliteiten die de thuisploeg bezit. Keeper Joep Hofstede keerde tweemaal een inzet op fenomenale wijze, maar hij kon niet voorkomen dat de Nijmegenaren de 0-1 achterstand binnen een kwartier ombogen naar een 3-1 voorsprong. Sportclub Bemmel JO17-1 werkte de bal niet sterk weg bij de 1-1, bij de 2-1 kreeg de spits van NEC Nijmegen JO17-2 de bal met veel geluk voor zijn voeten en bij de 3-1 kon de razendsnelle linkerspits ontsnappen en binnenwerken. Zonde, maar Sportclub Bemmel JO17-1 richtte de organisatie weer op en kwam een aantal keren gevaarlijk voor het Nijmeegse doel. Sportclub Bemmel JO17-1 veroverde een groot aantal keer op uitstekende wijze de bal, maar de voortzetting was op die momenten te slordig om te profiteren van de vijandelijke desorganisatie. Dat was zonde. NEC Nijmegen JO17-2 werd daarentegen ook gevaarlijk en een Nijmeegs afstandsschot scheerde de lat, maar over het algemeen blokte de Bemmelse verdediging deze schoten sterk en als het schot op doel was, had keeper Joep Hofstede eer een prachtige redding in petto. Joep Hofstede had zeker niet misstaan bij NEC Nijmegen JO17-2. Beide teams gingen rusten met een 3-1 tussenstand in het voordeel van het team van Bas Disveld.

In de tweede helft vonden er bij beide teams een aantal wisselingen plaats. Sportclub Bemmel JO17-1 had moeite om tot veel kansen te komen en NEC Nijmegen JO17-2 liep steeds tegen de sterke verdediging van de Bemmelse ploeg aan. Het werd een helft waarin keihard geknokt werd en NEC Nijmegen JO17-2 de 4-1 op het scorebord zette. Het niveauverschil was echter niet zó groot dat het het op papier grote klassenverschil goed onderschreef. Dat was de verdienste van Sportclub Bemmel JO17-1, dat als collectief uitstekend fungeerde. Sander Borgers, die voor de tweede wedstrijd op rij een kwartier speeltijd kreeg na zijn langdurige blessure, werd gevaarlijk met een dreigende voorzet, maar deze poging zeilde rakelings langs de verste paal. Bij vlagen zagen we de kwaliteiten van de ploeg uit Nijmegen, met als gevaarlijkste spelers de linksbuiten, de spits en het beweeglijke middenveld. Onder meer Seth Heezen had zijn handen vol aan zijn directe tegenstander, maar hij deed het ongelooflijk goed. Aan de kant, bij Sportclub Bemmel JO17-1, speelde elke speler een goede pot. Als voorbeeld Armin Jacobs, die een ijzersterke partij speelde, centraal achterin. Zo kunnen we er nog een paar opnoemen. Sportclub Bemmel JO17-1 werkte hard, maar kon aanvallend geen vuist meer maken. De 4-1 bleef op het scorebord staan en dit was tevens ook de eindstand. Op naar de competitie!

Doelpuntenmaker: Stef Wolters.

Assist: Seth Heezen.

Patrick Hofstede, bedankt voor het vlaggen!

Martijn Das (JO19-1), Jorn Jeurissen en Siviar Koolmees (JO15-1), bedankt voor het meedoen!

Op naar de volgende (competitie)wedstrijd: DIO '30 JO17-1 (thuis).