• Goede oefenwedstrijd van Sportclub Bemmel JO17-1 leidt tot 4-1 winst tegen hekkensluiter vierde divisie

Sportclub Bemmel JO17-1 heeft afgelopen woensdagavond met 4-1 gewonnen van DVC '26 JO17-1 uit Didam. Op het eigen sportpark Ressen kwamen de Bemmelse manschappen, waar alleen Diede Wijnandts ontbrak, geen moment in de problemen tegen de nummer laatst van de vierde divisie. Voor de rust zorgden Seth Heezen en Guus Helsen ervoor dat Sportclub Bemmel JO17-1 een 2-0 voorsprong op het scorebord kon noteren. Na rust verdubbelden wederom Guus Helsen en Stijn Brouwer de marge naar 4-0. Vlak voor tijd deed DVC '26 JO17-1 uit het niets iets terug: 4-1. Sportclub Bemmel JO17-1 voetbalde bij vlagen goed en de uitslag van 4-1 had hoger uit kunnen vallen. Een prima oefenwedstrijd voor de Bemmelse ploeg.

Sportclub Bemmel JO17-1 opende de wedstrijd met goed en gevarieerd positiespel. De eerste goede aanvallen werden al meteen in de eerste minuten op de mat gelegd en DVC '26 JO17-1 werd op hun eigen helft opgesloten. In de zestiende minuut leidde dit veldoverwicht tot de 1-0. Een sterke aanval, zeker niet de eerste, belandde bij de goed spelende Rinus Kathmann, die met een mooie actie de achterlijn trotseerde. Als een echte spits kwam Guus Helsen vrij bij de eerste paal, om de op maat gegeven voorzet van Rinus Kathmann achter het standbeen en via een directe tegenstander tegen de touwen te dirigeren: 1-0. Sportclub Bemmel JO17-1 zat er kort op en gaf DVC '26 JO17-1 weinig ruimte om na te denken en te handelen. Er werd continu druk uitgeoefend op de Didammers. Het was echter wachten tot minuut 33 voordat Sportclub Bemmel JO17-1 de 2-0 maakte. Een voorzet van spelverdeler Joris Burgers eindigde in een scrimmage voor het Didamse doel, waar topscorer Seth Heezen er als de kippen bij was. Seth Heezen bedacht zich niet en schoot de bal feilloos halfhoog in de rechterhoek tegen de touwen: 2-0. Sportclub Bemmel JO17-1 vergat daarna de score hoger te laten oplopen. Onder meer werd de paal geraakt en Rinus Kathmann was er ook dichtbij, maar zijn inzet, na een uitstekende voorzet van Thomas Sluiter, zeilde rakelings naast de eerste paal. DVC '26 JO17-1 werd tweemaal dreigend na balverlies van Sportclub Bemmel JO17-1, maar kwam tot geen enkel gevaarlijk schot op het doel van keeper Joep Hofstede, die net zoals altijd sterk mee voetbalde. Een prima eerste helft werd besloten met een 2-0 voorsprong.

Met drie wissels in de Bemmelse gelederen stond de ploeg klaar voor het begin van de tweede helft. Het spelbeeld veranderde met deze wissels totaal niet. De Bemmelse ploeg speelde uiterst dominant en de thuisploeg bepaalde wat er op het veld gebeurde. De bal ging net als de tegenstander van het kastje naar de muur. In minuut 55 werd de goed ingevallen Kes Wolswijk op de rand van het zestienmetergebied neergehaald na een knappe actie: vrije trap. De gedreven Stijn Brouwer stond achter de bal en schoot deze op geplaatste wijze richting de linkerhoek van het doel, maar zijn inzet werd gekeerd door de keeper van DVC '26 JO17-1. De bal werd echter niet voldoende naar de zijkant verwerkt, waarna Guus Helsen uiterst attent reageerde en de rebound knap binnen knalde: 3-0. Sportclub Bemmel JO17-1 kreeg diverse kansen op meer doelpunten en er zaten een groot aantal mooie aanvallen bij. Er werd goed en hard gewerkt. DVC '26 JO17-1 kon zich geen baan vinden door de Bemmelse pressie en de uitploeg oogde gefrustreerd omdat maar weinig lukte. Dit was met name ook de verdienste van de gretige Bemmelse spelers, die er constant kort op zaten. Het duidelijke krachtsverschil werd vervolgens nog duidelijker in de score. Een kwartier voor tijd schoof de razendsnelle Stijn Brouwer in richting de Didamse helft. Stijn Brouwer speelde de bal richting Milan Minkhorst, die met een fraaie voetbeweging diezelfde Stijn Brouwer lanceerde in het vijandelijke zestienmetergebied. Stijn Brouwer stoomde oog in oog af met de keeper en knalde met links raak: 4-0. Dat was wederom een mooie combinatie. Ook in de tweede helft had Sportclub Bemmel JO17-1 meer kunnen scoren gezien de gecreëerde kansen. DVC '26 JO17-1 had nog niet op het doel geschoten. Gedurende de laatste fase van de wedstrijd kreeg de ploeg uit Didam dan eindelijk zijn eerste schot op doel, maar de vrije trap in kansrijke positie werd hoog over het doel geschoten. Twee minuten voor tijd wist DVC '26 JO17-1 echter alsnog te scoren. Bemmels balverlies in de as werd genadeloos afgestraft: 4-1. Dat was het enige smetje op verder een goede wedstrijd van de Bemmelse manschappen. Na tweemaal 40 minuten spelen vond de goed fluitende scheidsrechter het genoeg: einde wedstrijd.

Doelpuntenmakers: Guus Helsen (2), Seth Heezen en Stijn Brouwer.

Assists: Rinus Kathmann en Milan Minkhorst.

Patrick Hofstede, bedankt voor het vlaggen!

Anne-Jan Meinema, bedankt voor het fluiten!

Op naar de volgende (competitie)wedstrijd: Jonge Kracht JO17-1 (thuis).