• Goed Sportclub Bemmel JO17-1 speelt dominant en wint met ruime cijfers van buur Jonge Kracht JO17-1: 4-0

Sportclub Bemmel JO17-1 is na afgelopen zaterdag een driepunter rijker. In een eenzijdige competitiewedstrijd wonnen de Bemmelse manschappen met 4-0 van Jonge Kracht JO17-1. Sportclub Bemmel JO17-1 was gedurende de hele wedstrijd superieur aan de Huissenaren, die op geen enkel moment een vuist konden maken en geen kans konden forceren. Het dominante spel van Sportclub Bemmel JO17-1 leidde uiteindelijk tot een viertal goede doelpunten, eerlijk verdeeld over de eerste en tweede helft. Kes Wolswijk nam de helft van de doelpuntenproductie op zijn naam en was zodoende de gevierde man. De Bemmelse thuisploeg vergat echter een monsterzege op het scorebord te zetten, want er werd een groot aantal kansen onbenut gelaten. Met deze zege op zak behoudt Sportclub Bemmel JO17-1 een verdienstelijke tweede plek op de ranglijst, waarin nog van alles mogelijk is gezien de kleine onderlinge verschillen. Sportclub Bemmel JO17-1 speelt aankomende week niet, maar daarna begint een zware competitieperiode met wedstrijden tegen sterke teams als v.v. Bennekom JO17-1, AWC JO17-1 en Eldenia JO17-1. Dan kunnen we een heel andere weerstand verwachten. Voor nu staat het Bemmelse team er prima voor.

Sportclub Bemmel JO17-1 begon sterk aan de competitiewedstrijd tegen Jonge Kracht JO17-1. De openingsfase stond volledig in het teken van het thuisteam en al snel werden diverse kansen gecreëerd door goed positie- en aanvalsspel. Jonge Kracht JO17-1 mocht zijn uitstekende keeper bedanken dat het niet meteen tegen een grote achterstand aanliep, want tot vier keer toe weerhield hij Sportclub Bemmel JO17-1 op knappe wijze van het scoren. Onder meer Stef Wolters was er dichtbij, maar hij zag een nette inzet uit de hoek geplukt worden. De dynamische Kes Wolswijk bracht uiteindelijk verandering in de tussenstand door in minuut 22 voor de 1-0 te zorgen. Kes Wolswijk zette agressief druk op de bal en veroverde deze van een Huissense voet, waardoor hij in de één-tegen-één-situatie met de keeper kon afstevenen. Kes Wolswijk bleef uiterst koel, omspeelde de uitgekomen keeper en schoof de bal voor een zelf gecreëerd leeg doel binnen: 1-0. Daar was de verdiende voorsprong, want Sportclub Bemmel JO17-1 speelde goed en had al een aantal grote kansen gehad. Jonge Kracht JO17-1 had niks in te brengen en Sportclub Bemmel JO17-1 liet de uitploeg achter de bal aan lopen. Bij balverlies had de Bemmelse ploeg de bal ook weer snel terug. Ook na de 1-0 bleef Sportclub Bemmel JO17-1 kansen creëren met gevarieerd en dynamisch spel. In minuut 31 scoorde de snelle Stijn Brouwer de 2-0. Spelverdeler Joris Burgers zette een fijne actie in richting de linkerkant van het vijandelijke strafschopgebied, hield het overzicht en gaf een fraaie, lage voorzet bij de tweede paal. De attente Stijn Brouwer was daar opgedoken en schoot de bal feilloos tegen de touwen: 2-0. Geen vuiltje aan de lucht. Sportclub Bemmel JO17-1 opereerde agressief en geconcentreerd. Jonge Kracht JO17-1 had geen antwoord. Sportclub Bemmel JO17-1 kon zichzelf alleen verwijten dat het niet veel meer doelpunten maakte. Maar, dat er goed gevoetbald werd, was duidelijk. Op naar de tweede helft.

De tweede helft werd ingeleid door het startsignaal van de prima scheidsrechter en Sportclub Bemmel JO17-1 hield de touwtjes stevig in handen. Echter werd in het eerste kwartier na rust te vaak in de Huissense trechter gelopen. Wanneer de thuisploeg dat niet deed, ontstonden er ook meteen grote kansen. Over de hele wedstrijd gezien zag de technische staf veel getrainde patronen terug. Dat was goed om te zien. Bij een 2-0 tussenstand werd een offensief van Jonge Kracht JO17-1 verwacht, maar de Huissense ploeg kon geen vat krijgen op de thuisclub. Het leek een kwestie van tijd, maar Sportclub Bemmel JO17-1 kwam kort na het uur op 3-0. Rinus Kathmann ontving de bal, na wederom een mooie aanval, aan de rechterkant van het veld. Met zijn \"zwakke\" rechterbeen gaf hij een precieze voorzet op het hoofd van de kleinste man van het veld, Kes Wolswijk, die de bal tussen twee lange verdedigers in, vlak voor het doel in het net werkte: 3-0. Mooi gedaan. Sportclub Bemmel JO17-1 kreeg vervolgens meer kansen op de 4-0. Spits Thomas Sluiter was er dichtbij, maar hij zag een prima poging vanaf de positie bij de eerste paal gekeerd worden. Rinus Kathmann zag een schot vanuit een teruggetrokken voorzet naast het doel zeilen. Stijn Brouwer probeerde het op fraaie wijze met een stijlvol lobje, maar de bal verdween ook bij deze poging naast het doel. Zo konden we nog een hele lijst van kansen noteren, die óf net de precisie mistten óf gekeerd werden door de Huissense doelman, die een wereldpartij keepte. Jonge Kracht JO17-1 had in totaal maar één keer op het doel geschoten, maar keeper Joep Hofstede is niet snel onder de indruk en was dat ook niet bij die poging. De laatste en vierde treffer werd uiteindelijk ook een feit. De goed spelende Armin Jacobs ontving een afgeslagen bal en schoot deze vanaf de rand van het zestienmetergebied op technisch fraaie wijze in de rechterhoek van het doel: 4-0. Dat was een knappe goal. Sportclub Bemmel JO17-1 combineerde er op los en vermaakte het publiek zeker op veel momenten, maar het bleef bij 4-0. Klus geklaard, goede wedstrijd.

Doelpuntenmakers: Kes Wolswijk (2), Stijn Brouwer en Armin Jacobs.

Assists: Joris Burgers en Rinus Kathmann.

Patrick Hofstede, bedankt voor het vlaggen!

Ernst Wolswijk, bedankt voor de foto's!

Op naar de volgende (competitie)wedstrijd: v.v. Bennekom JO17-1 (uit).