• Een nieuwe start in juni

Op dinsdag 4 juni trainde de gloednieuwe JO17-1 van Sportclub Bemmel voor het eerst in de nieuwe samenstelling. Uit een grote talentenvijver, waar de concurrentie groot was, werden uiteindelijk 15 uiterst geschikte mannen gekozen om gedurende het seizoen 2019/2020 te vlammen in de JO17-1. Om alvast aan elkaar te wennen, wat zowel gold voor de spelers als de trainers, stonden er in juni al een aantal mooie oefenwedstrijden op het programma. De balans werd na de laatste wedstrijd in juni opgemaakt: 3 winstpartijen, 2 verliespartijen. Het belangrijkste aspect was dat de spelers op elkaar ingespeeld raakten en dat er kennis werd gemaakt met de speelwijze. Dat is zeker naar behoren verlopen, want de Bemmelse spelers domineerden vrijwel elke partij. Het grootste verbeterpunt? Het belonen van het vertoonde spel door middel van een hogere effectiviteit in de afronding.

Op donderdag 6 juni trad Sportclub Bemmel JO17-1 thuis aan tegen een zeer waarschijnlijke en toekomstige competitiegenoot in de hoofdklasse: Eldenia JO17-1. Het werd een Bemmelse galavoorstelling: 8-0. Siviar Koolmees trok de aandacht naar zich toe door driemaal in één helft het net te vinden. Sportclub Bemmel JO17-1 speelde goed en naast Siviar Koolmees troffen ook sterkhouders Armin Jacobs, Mart Buurman, Luuk Derksen, Kes Wolswijk en Bjørn Spanbroek doel. De assists kwamen op naam van Thijmen van Groningen, Jorn Jeurissen, Rinus Kathmann, Robin Boekhoff en tweemaal Kes Wolswijk. Het was eenrichtingsverkeer in Bemmel en Sportclub Bemmel JO17-1 combineerde zichzelf naar een monsterzege op Eldenia JO17-1.

Enkele dagen na de wedstrijd tegen Eldenia JO17-1 trof Sportclub Bemmel JO17-1 op zaterdag 8 juni in vierde divisionist DVV JO17-1 uit Duiven een beduidend sterkere tegenstander. Divisionist of niet, Sportclub Bemmel JO17-1 domineerde ook nu in grote delen van de wedstrijd, maar het Bemmelse team verzuimde om het groot aantal gecreëerde kansen te verzilveren. DVV JO17-1 had aan een tweetal zondagschoten genoeg om tegen de verhouding in toe te slaan: 0-2. Sportclub Bemmel JO17-1 gaf zich zeker niet gewonnen en toonde veerkracht. Invallers Robin Boekhoff en Siviar Koolmees maakten het verschil en scoorden allebei op fraaie wijze na assists van Jorn Jeurissen en Rinus Kathmann: 2-2. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel óf winst in Bemmels voordeel, maar in de slotminuut strafte DVV JO17-1 een fout in de opbouw af: 2-3. Een zuur verlies, maar met duidelijk positief perspectief.

Op donderdag, de 13e van de maand juni, was ESA JO17-1 uit Arnhem de tegenstander op Bemmelse bodem. Net als bij Eldenia JO17-1 is de kans ook aanzienlijk groot dat Sportclub Bemmel JO17-1 de Arnhemmers gaat treffen in de hoofdklasse van komend seizoen. Deze wedstrijd eindigde in 1-2 voor ESA JO17-1 en Sportclub Bemmel JO17-1 mocht de hand in eigen boezem steken, want net als tegen DVV JO17-1 werden handenvol kansen om zeep geholpen. In het laatste kwartier maakte aanvoerder Mart Buurman op knappe wijze de 1-2 en dus de aansluitingstreffer, maar ondanks flinke kansen op 2-2 was de afronding niet afdoende genoeg. Het Bemmelse spel was wederom goed verzorgd, maar het was duidelijk dat het afwerken een groot obstakel was voor het Bemmelse team. We zien ESA JO17-1 graag voor revanche in de competitie. Dit was wederom een uiterst nuttige oefenwedstrijd.

Op zaterdag 22 juni vond Sportclub Bemmel JO17-1 in eersteklasser VIOD JO17-1 de “op papier” gezien kwalitatief minst sterke tegenstander van de voorbereidingsmaand. De Doetinchemmers speelden echter met veel felheid en fysiek vermogen, waardoor het een echte wedstrijd werd. Uiteindelijk was het kwaliteitsverschil aan de bal te groot in Bemmels voordeel en aan de hand van de ontketende Kes Wolswijk combineerde Sportclub Bemmel JO17-1 zich naar een 5-2 overwinning. Kes Wolswijk voltooide zijn hattrick door het maken van een drietal mooie doelpunten en ook Luuk Derksen en Thijmen van Groningen schoten met precisie op vijandelijke doel. De assists kwamen op naam van Bjørn Spanbroek en Siviar Koolmees. Ook nu had het aantal doelpunten véél hoger kunnen uitvallen, maar het vizier stond al iets meer op scherp dan gedurende de wedstrijden tegen DVV JO17-1 en ESA JO17-1. En ja, dan win je wedstrijden. Het was een goede zege op een aardige tegenstander.

De laatste oefenwedstrijd voordat de zomerstop inging, was misschien wel de meest interessante en aantrekkelijkste van allemaal: thuis tegen Spero JO17-1, onze buren uit Elst. Op een snikheet kunstgrasveld werd het in deze derby maar liefst 4-3 in Bemmels voordeel. Sportclub Bemmel JO17-1 kwam op een 3-1 voorsprong door doelpunten van Jorn Jeurissen, Armin Jacobs en Robin Boekhoff, maar zag de Elstenaren na rust orde op zaken stellen: 3-3. Sportclub Bemmel JO17-1, dat niet volledig was, trok echter verdiend aan het langste eind. Kes Wolswijk bezorgde Sportclub Bemmel JO17-1 namelijk de overwinning door in de slotfase laag en diagonaal raak te schieten binnen het zestienmetergebied van Spero JO17-1: 4-3. Gezien het spel aan de bal was dit zeker een verdiende overwinning en met deze derbyvictory gaat Sportclub Bemmel JO17-1 met een lekker gevoel de zomerstop in.

Op naar het nieuwe seizoen!