• Een dubbel gevoel..

Afgelopen Zaterdagmiddag trapte het 7e van SC Bemmel af in Nijmegen. Het sportpark met slechts één veld zou het toneel worden van een wedstrijd met dubbele gevoelens.

Na een warming-up op een hard en hobbelig gras-veld kon de wedstrijd bijna beginnen. Spits Bart Spaan sloot in de laatste 5 minuten nog aan bij de selectie toen hij terug kwam als vlagger van een andere wedstrijd. Later blijkt, beter te laat dan afwezig. De eerste helft start. Bemmel heeft het moeilijk in zijn eerste senioren-wedstrijd. De jongens zijn nog zoekende naar hoe te spelen in een ander soort stijl van voetbal (het senioren-voetbal). Ondanks dat het achteruit gedrukt word staat het stevig en loeren zij met name op een counter. Ook al zet Krayenhoff flink aan, ze weten niet uitermate grote kansen te creëren. Uit de eerste beste counter word Spaan langs de zijkant goed weggestoken, hij maakt zijn dribbel af en weet een van de razendsnelle aanvallers te vinden na een uitstekende lage voorzet op maat. Hulshof schuift de bal eenvoudig binnen en het eerste doelpunt in zowel de beker als in de senioren is een feit. Lang weet de ploeg uit Bemmel dit niet vol te houden. Krayenhoff bleef aanzetten en komt uiteindelijk tot de gelijkmaker. Bemmel is terug bij af maar veranderd niet van tactiek, en waarom zouden ze? Bijna identiek aan het eerste Bemmelse doelpunt word er weer een counter opgezet. Twee verschillen, 1: de bal komt deze keer voort uit een steek-pass in plaats van een voorzet en 2: de doelpuntenmaker is deze keer Jan Duits! De topspeler uit Wijchen die dit seizoen de transfer maakte naar Bemmel mocht in zijn debuut aanleggen voor de leiding in de eerste helft. Ruststand: 1-2

De tweede helft veranderd er niet veel. Bemmel blijft achterover gedrukt en Krayenhoff komt steeds dichterbij, zelfs zo dichtbij dat na ingrijpen aan Bemmelse kant er een strafschop word toegekend aan Krayenhoff. De enorme kans op de gelijkmaker van 11 meter word over geschoten. Bemmel komt goed weg. De tweede helft word verder niet meer interessant, tot de slotfase aan breekt. De krachten bij Krayenhoff lijken beetje bij beetje meer op te raken en Bemmel probeert te profiteren in de omschakeling. Na een mislukte voorzet die binnenvalt, van de man met al 2 assists op zijn naam lijkt Bemmel met de 1-3 de wedstrijd in het slot te gooien maar niets lijkt minder waar. Op wonderbaarlijke wijze vliegen er in de laatste secondes twee doelpunten uit het niets om de oren en eindigt deze wedstrijd in een uitslag die niemand op het laatste moment meer zag aankomen, 3-3.

Bemmel neemt een puntje mee naar huis en mag het in de volgende speelronde opnemen tegen het eerste 35+ elftal van W.V.W. De mannen uit Weurt begonnen hun bekeravontuur minder en gingen op eigen grond met 0-6 onderuit tegen het 6e van S. V. Nijmegen. Weten de mannen van W.V.W. zich te herstellen tegen S.C. Bemmel of laten de jongens van de Zaterdag 7 zien dat ze een voorsprong ook kunnen behouden en hiermee de 3 punten op eigen grond bij kunnen schrijven? We gaan het zien. Aanstaande zaterdag om 13:00 op Sportpark Ressen.