• De aanloop naar doorbekeren.

Bemmel is weer thuis. Na een laat gelijkspel in de eerste wedstrijd van de beker tegen Krayenhoff, wilt Bemmel nu de punten gaan pakken. Het derde en achterste grasveld zou het terrein zijn waarop dit zou moeten gaan gebeuren.

De wedstrijd start. Al snel blijkt dat W.V.W. niks te vertellen heeft en Bemmel laat dan ook makkelijk het balletje rondgaan. De eerste kans voor Bemmel is al erg vroeg in de wedstrijd. Na een actie van Vermeulen langs de zijkant legt hij klaar voor Spaan die dodelijk effectief vanaf de zestien meter zuiver de eerste Bemmelse goal afrond. Na het eerste doelpunt veranderd er weinig. De mannen uit Weurt komen er nauwelijks tot niet aan te pas en Bemmel zet aan voor meer doelpunten. Brussen word weggestoken en zit in een flink duel met zijn directe tegenstander. Ondanks dat Brussen als aanvaller vorig jaar geen enkel doelpunt heeft gemaakt, weet hij dit seizoen in de tweede wedstrijd al het net te vinden! De wedstrijd dendert door. Na een prachtig boogballetje van uit het midden over de verdediging heen gegeven door Beeren komt Vermeulen volledig vrij om oog in oog met de keeper de bal koeltjes af te schuiven waarna Duits tekent voor zijn tweede goal in zijn eerste twee wedstrijden voor de Bemmelse club. Na 45 minuten staat het 3-0 en gaan beide teams de rust in.

De tweede helft begint en gaat vergeleken de eerste helft op een lager tempo verder. Vanaf Weurtse kant veranderd er weinig en van Bemmelse kant lijkt de energie te verminderen. Ondanks dat houd de thuis ploeg W.V.W. op eigen helft vast. De energie is nog niet helemaal weg en Bemmel zet de verdediging van Weurt dusdanig onder druk dat ze achterin fouten beginnen te maken. Na de eerste grote fout weet Spaan nog niet te profiteren maar nadat de bal een tweede keer van een verdediger afkaatst in de voeten van Spaan weet hij deze keer wel koeltjes met links af te ronden. Het lijkt een eenvoudige middag en daar gaat ook geen verandering meer in komen. Nadat Bemmel nog wat aanzet word er met een lange bal en een balletje breed het vijfde doelpunt van de wedstrijd gemaakt. Na het aangeven van Vens die een uitstekende wedstrijd speelde weet ook Vermeulen zijn doelpuntje mee te pikken. Na de laatste goal zijn er nog wat kansen maar op wat buitenspelgoals na blijft het bij 5-0. Al met al was dit een zeer eenvoudige middag voor het 7e van Bemmel.

Volgende week is het moment van de waarheid. Drie van de vier clubs hebben nog kans op doorgaan in de beker. Aankomende wedstrijd neemt S.C. Bemmel het op tegen het 6e van S.V. Nijmegen. Die vandaag 2-6 verloren van Kraayenhof. Het beloofd een gewaagde tegenstander en het kan dus nog alle kanten op. Tot volgende week!