• Club en Corona (maart t/m juni 2020)

Het seizoen 2019-2020 was goed en wel hervat na de winterstop toen daar plotsklaps Corona de kop op stak. Ineens waren daar de richtlijnen van het RIVM, anderhalve meter afstand tot elkaar houden, hoesten en niesen in de binnenkant van je ellenboog en veelvuldig je handen wassen. Maar nog veel belangrijker; het complex gesloten, de kantine gesloten, geen wedstrijden en zelfs geen trainingen !!!

Alle competities werden stilgelegd en er moest snel van alles worden afgesproken met o.a. KNVB, gemeente, teams, begeleiders, vrijwilligers, Estho, SportBSO Bemmel, Soccerskills en Keepersaction. Kortom, een heel vervelende situatie voor iedereen die Sportclub Bemmel een warm hart toe draagt.

Vanaf eind april konden we, onder strikte voorwaarden, voorzichtig weer beginnen met de trainingen van de jeugd en tegen het eind van het normale voetbalseizoen mocht iedereen weer ‘lekker’ trainen.

Corona en Contributie (juli en augustus 2020)

Regeren is vooruitzien…besturen ook ! Toch hebben we alles rondom Corona niet kunnen voorzien en werden we telkens gedwongen om te re(a)geren op de nieuwe ontwikkelingen. Gedurende de zomer hebben we als bestuur derhalve ook besloten om de trainingen gewoon door te laten lopen. Enerzijds omdat we al zo weinig hadden kunnen spelen/trainen en anderzijds omdat heel veel spelers niet met vakantie gingen en het dus lekker vonden om door te kunnen blijven trainen in de ‘mooi weer periode’. Ook de financiële gevolgen van Corona op de begroting van Sportclub Bemmel konden we vooraf niet nauwkeurig inschatten. Veel uitgaven bij Sportclub Bemmel staan vast (bijvoorbeeld het onderhoud van de velden), maar door het niet doorgaan van verschillende activiteiten zijn er ook minder uitgaven geweest. Daarnaast hebben we met het zwaar gedupeerde Estho eveneens aanvullende financiële afspraken gemaakt. Over het seizoen 2019 - 2020 is het saldo van de extra lasten en lagere uitgaven positief uitgevallen en is er een positief resultaat behaald. Wat het huidige seizoen ons gaat brengen in sportieve zin is nog erg onzeker. Of en in welke mate dit nog financiële consequenties voor onze vereniging heeft is op dit moment niet te voorzien. Zoals in eerdere berichtgeving reeds is toegezegd, wil het bestuur van Sportclub Bemmel een aanzienlijk deel van het positieve resultaat over vorig seizoen teruggeven aan de leden (met inachtneming van de financiële onzekerheden voor dit seizoen). Hiertoe zal elk lid bij de incasso van de contributie die begin januari 2021 zal volgen een korting krijgen van 15% op dat bedrag. Hiermee trachten we ook tegemoet te komen aan de ‘gederfde spelvreugde’.

Corona en Club (september 2020 t/m ??? 2021)

Na de zomervakantie leek het er even op dat we, ondanks alle maatregelen, toch het seizoen gewoon weer konden opstarten. Teams ingedeeld, trainingsschema’s weer opgesteld; klaar om te starten ! Bekerwedstrijden werden gespeeld, competities opgestart en met behulp van Corona-coaches konden we zelfs in het zonnetje zitten en op het terras bij de kantine weer genieten van een gezellig drankje (…op 1,5 meter). Maar helaas…eind september moesten we toch weer enkele stappen terug zetten en in oktober nogmaals een enorme stap daarbovenop. Het aantal contactmomenten moest worden teruggedrongen zodat alle (beker)competities werden stopgezet, de kantines, kleedkamers en douches per direct gesloten moesten worden en we weer zwaar beperkt werden in het uitoefenen van onze hobby. De jeugd mocht nog wel gewoon blijven trainen en alleen onderling oefenpotjes spelen en senioren mochten alleen in groepjes van 4 op 1,5 meter afstand van elkaar een balletje overtrappen. Kortom feitelijk lag het clubleven van Sportclub Bemmel wederom (deels) op z’n gat. En we weten geen van allen hoe lang dit nog zal duren en waartoe dit verder nog zal leiden…

Wij, als bestuur, zijn echter enorm blij met jullie support en trouwheid als clubleden in deze moeilijke tijden en hopen dat we hier ook op kunnen blijven rekenen en steunen. WIJ ZIJN BEMMEL!