• Bekerwedstrijd tegen Spero JO13-1

Bemmel: zaterdag, 11-9-2021

De 1e bekerwedstrijd werd door beide teams met een overwinning afgesloten en dat smaakt naar meer!! Spero is altijd wel een geduchte tegenstander voor SC Bemmel en de emoties kunnen dan soms een beetje hoog oplopen. Dit gegeven, zou dit dan voor een leuke en pittige pot voetbal moeten leiden voor de teams en toeschouwers. Maar dan wel op een positieve sportieve manier!! Vandaag zijn Ruben, Mathijs en Lars P aan de beurt om in de wissel te beginnen. De wedstrijd staat gepland voor 10.30 uur en de technische staf gaat ervan uit dat iedereen er klaar voor is. Het is prachtig voetbalweer, bewolkt met af en toe een zonnetje erdoor, lekker windje bij een temperatuur van zo’n 18 a 19 graden, perfect. Het balletje rolt. Het tempo is in ieder geval hoger dan afgelopen donderdagavond en de handelingssnelheid moet omhoog, dat is al snel duidelijk, want team SCB heeft in de beginfase de handen vol aan Spero. Pas in de 11e minuut is SCB voor het eerst bij de goal van Spero met een hoekschop tot gevolg. Het eerste speldenprikje is gegeven. Dit leidt in de 12e minuut tot een doelpunt van Lars H, maar zijn doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel. Zal dit het sein zijn om de wedstrijd te kantelen ten gunste van Team SCB? De wedstrijd wordt veelal op het middenveld uitgevochten, maar een uitgespeelde counter via Guus M sticht gevaar in de defensie van de Elsternaren en die trekken aan de bel, Guus M wordt onder uitgehaald en dit levert een vrije trap op, die uiteindelijk geen kans oplevert. Zo langzamerhand naar de rust toe neemt Sportclub Bemmel de touwtjes uit handen van Spero en wil zelf de dirigent van het spel worden. Een schot van Guus S wordt makkelijk gepakt door de bijna “1 meter 80” grote keeper. Het scorebord geeft inmiddels de 21e minuut aan en grote kansen zijn er over en weer nog niet geweest. SC Bemmel wisselt in de 25e minuut Mathijs voor Guus S. En dan gebeurt het toch nog vlak voor rust. In de 27e minuut komt Spero op voorsprong door een steekpass door het midden en de spits rond dit buitenkansje uitstekend met zijn schot af, 1-0. Na de aftrap door SCB krijgt Joep de kans om de lange keeper van Spero te verschalken met een stiftballetje, maar deze liet zich niet verschalken en redde keurig, jammer voor Joep en SCB.
    Deze wedstrijd hoeven de boys echt niet te verliezen, er zit meer in. We zijn te lief in duel, daar wordt mee bedoeld, dat er best mannelijk gespeeld mag worden op een goede sportieve manier, niet schoppen uitdelen of zo. Nee, ervoor zorgen dat je je tegenstander het zo moeilijk maakt, dat ie fouten gaat maken en waar jij en als team van kan profiteren.

Ruststand: 1-0

Na rust 2 wissels, Lars P en Ruben voor Joep en Gijs. Direct na de aftrap krijgt SCB een vrije trap, Lars P neemt hem, het vizier staat nog net niet goed genoeg. Door trainer Ronald nog even in de rust de puntjes op de i gezet en we hopen dat dit gaat werken in de 2e helft. In de 35e minuut krijgt SC Bemmel weer een vrije trap en Lars P gaat weer achter de bal staan en schiet van zo’n 20 meter, de bal met precisie in de uiterste hoek, boem 1-1. Nog geen 2 minuten later een schot van Brent, de bal, die richting kruising gaat, wordt op het allerlaatste moment door de grote keeper tot hoekschop verwerkt. Dit was nou een voorbeeld van “had een beter lot verdiend”. Team SCB is zo goed aan de 2e helft begonnen dat Spero in deze 30 minuten geen kans meer krijgt. Team SCB bepaalt nu de wedstrijd, de spirit is terug om te knokken, om duels te winnen en ook nog goed te voetballen. Er worden weer kansen gecreëerd en dat is een goed teken voor de resterende minuten. De laatste wissel is voor Brent en hij wordt in de 51e minuut vervangen door Guus S. Een verre uittrap van Job levert bijna de 1-2 voorsprong op voor Bemmel, ware het niet, dat Lars H vanaf zeker 35 meter en nog 1 a 2 verdedigers in de linie voor zich had om in het lege doel te schieten, helaas zag hij zijn schot naast gaan. De keeper van Spero miste de stuiterende bal en zag die over hem heen gaan, geluk voor hem, pech voor ons. De boys geven nog steeds niet op en de wedstrijd wordt helemaal open. Het biedt nog steeds kansen voor beide partijen om de wedstrijd winnend af te sluiten. Maar in de 58e minuut dacht Lars P daar toch heel anders over, Sportclub Bemmel krijgt een vrije trap net buiten de zestien meter, dit is een prima aangelegenheid om het buitenkansje te verzilveren. Lars P krult de bal naar de verste hoek, de keeper van Spero pakt hem half, valt en tijdens de val slaat ie de bal in het doel, goal 1-2. Loon naar werken en de jongens dolblij. De scheids fluit de partij af en de 2e overwinning is een feit.

Eindstand: 1-2

Wat een 2e helft mannen, uitstekend herstelt en een sportieve revanche genomen op de 1e helft, PROFICIAT !!!!