• Bekerwedstrijd 1e ronde

BEKERWEDSTRIJD:

DVOV JO13-1 3 - 1 SC BEMMEL JO13-1

Velp: vrijdag, 12-9-2021

Het is een drukke week voor SC Bemmel JO13-1. Afgelopen dinsdag de competitiewedstrijd uit tegen OSC en nu de beker en morgen het Voetbal Talenten Toernooi bij SKV in Wageningen. Een echte Engelse voetbalweek. De wedstrijd tegen OSC is onbeslist gebleven en nu een wedstrijd van een hele andere orde. Bekerwedstrijden zijn aparte wedstrijden, waarin van alles kan gebeuren en waar vaak ook de vreemdste uitslagen tot uiting komen. Met deze bekerwedstrijd is het de 1e van vele knock-out ronden, die nog gespeeld moeten worden, wil je de finale halen. We treden dit duel dan ook met een open mind set tegemoet.
    Onze razende reporter is vandaag en morgen afwezig daarom het verslag van zijn vervanger. Bert in ieder geval beterschap en wij hopen je er bij de volgende wedstijd weer bij te hebben. Een vrijdagavond bekerwedstrijd in de “Engelse” week tegen DVOV uit Velp op de Pinkenberg. DVOV heeft in de beker en in de competitie mooie resultaten neergezet dus de Bemmelse mannen zullen aan de bak moeten. Er wordt gespeeld op een kunstgrasveld bovenop de berg en de scheidsrechter neemt het ook erg serieus. Spelerspassen worden in de kleedkamer gecontroleerd. Voor aanvang van de wedstrijd wordt er een minuut stilte gehouden i.v.m. het overlijden van scheidsrechter/clubicoon van DVOV. Wij beginnen met Guus M, Lars P en Lars H op de bank.
    DVOV bestaat uit spelers die bij elkaar gezocht zijn en zien er fysiek stevig uit. Er is zelfs een jongen bij die een halve kop boven de langste van ons uitsteekt. De wedstrijd begint en wij zetten gelijk goed druk, de keeper komt gelijk met de schrik vrij als hij tegen Brent aanschiet. Daarna zie je gelijk dat het een goed voetballend team is. De eerste kans voor DVOV komt doordat Job de bal niet klem heeft en even moet grabbelen, hierdoor krijgt hij een tikkie tegen zijn hoofd en blijft even liggen. Na de wonderspons staat hij weer en kan de wedstrijd verder. Na 15 min wordt Teun door Mathijs alleen voor de keeper gezet en hij maakt het heel rustig met links langs de keeper. 0-1. Het is tot nu toe een sportieve pot waar wel stevig gevoetbald wordt, Ruben krijgt een tikkie aan de zij lijn maar kan weer verder. Maar dan krijgt de beste speler de bal in de diepte alleen voor Job en legt de bal oog in het net 1-1. Wij zijn niet in de war en blijven voetballen. Brent heeft de kans om Mathijs weg te sturen op de middenlijn maar daar wordt een professionele overtreding op gemaakt om de aanval eruit te halen. Met een paar afstandsschoten wordt Job op de proef gesteld maar heeft deze klem. Een mooie actie van de aanvaller die wegdraait maar gelukkig de man in buitenspelpositie aanspeelt. Maar dan krijgen wij toch de deksel op de neus. De lange verdediger puntert de bal op de lat en met een duwtje krijgt de aanvaller van DVOV de bal en frommelt de bal onder Job door. 2-1.In de rust zijn de mannen opgepept en wij kunnen er weer tegenaan, 2-1 is te overzien. Ruben, Ties en Andre nemen nu plaats op de bank. Wij blijven lekker voetballen maar de tegenstander geeft goed partij. Zeker Joep is erg fel en wint veel duels. Wij komen er regelmatig goed uit maar echt gevaarlijk wordt het niet. Door een gelukje komt de spits van DVOV aan de bal maar schiet te snel en naast. Bemmel komt in de tweede helft beter in het spel maar nog niet gevaarlijk. Mathijs heeft een mooie actie aan de zijkant en kan net een zware sliding ontwijken en kan de bal voorgeven, helaas moet Lars H naar rechts kappen waardoor er geen schot uitkomt. Er worden wat overtredingen gemaakt waar niet voor gefloten wordt maar dan wordt Lars H neergelegd in de 16. Een lichte overtreding maar de scheids legt de bal wel op de stip. De aanvoerder Olaf legt aan maar de goede keeper van DVOV doorziet de hoek en kan de bal weg boksen. Helaas geen gelijkspel, maar 2 minuten voor tijd is er een snelle actie aan de linker buitenkant, Teun valt nog en de bal wordt in de goal gelegd 3-1. Dit was de genadeklap zo kort voor tijd.
    Goed gespeeld maar DVOV was een maatje te groot, maar de tweede helft was het verschil een stuk kleiner.