Bekerfinale SC Bemmel 1 zaalvoetbal
    op 12 april om 20.15 uur in topsporthal IISPA in Almelo

(dit valt helaas tegelijk met de onderlinge competitiewedstrijd tussen de beide andere zaalteams in de Bongerd)

Zoals eerder op onze site te lezen was heeft ons eerste zaalvoetbalteam de finale om de regiobeker bereikt. Het bekertoernooi bracht Bemmel langs ESA 1, ZVL 2, Krayenhoff 1, Brakkenstein 3, FV United Enschede 2, ZVL 1 (na strafschoppen) en tenslotte SCD’83 1 naar de finale. Een bijzondere prestatie van een team wat het wel al jaren uitstekend doet in de reguliere competitie.

In 2013 brachten de gebroeders Knipping (foto) het zaalvoetbal terug naar Sportclub Bemmel en werden onder onze vlag ingeschreven in de tweede klasse. In april 2014 werd het team, waar toen Sergio Souisa en Ernesto Usmany ook al deel van uit maakte, kampioen en promoveerde naar de eerste klasse.

In de slipstream van dit team hebben vanaf het begin af aan meer zaalteams de kleuren van SC Bemmel verdedigd. In het begin was dat een team o.l.v. Frank de Pijper met o.a. Pascal Janssen (veld Bemmel zo-2) en Job Groot Antink (veld Bemmel zo-3), en met name ook een spin-off van het voormalige tweede elftal met jongens als Aart Meijer, Pim de Ruiter, Timo Arnts, Wouter Kersten, Rik Hendriks, Pierre la Grand, Michel Penraat en Raoul van Orsouw, en dan vergeet ik vast iemand. In 2017 hadden we zelfs even vier zaalteams, maar dat was toch moeilijk vol te houden. Van die twee teams is nu een stabiel team samengesteld onder de bezielende leiding van Quint van der Ven en Alex Benou, met diverse spelers die u wellicht herkent van het regionale veldvoetbal, uit een nabij verleden bij Bemmel en/of de huidige eerste elftallen van Jonge Kracht en Angeren, zoals Niels van Muijen en Nick van der Ham. Kortom, het Bemmelse zaalvoetbal staat er goed op!

De samenstelling van Bemmel zaal-1 is in de jaren wel wat gewijzigd, maar dit team draait eigenlijk altijd wel bovenin hun klasse mee. Anno 2019 wordt dit niet alleen bevestigd met bovenstaande finaleplaats. Dit zaalteam maakt op dit moment zelfs nog kans op "de dubbel"!

Samenstelling anno 2019:

• Dennis van Leeuwen (1 - keeper)
    • Sergio Souisa (2)
    • Jorris Maätita (4)
    • Jeffrey Leiwakabessy (6)
    • Michael Knipping (7)
    • Ernesto Usmany (8)
    • Marco Wientjes (10)
    • Rob Vonk (11)
    • Johan Knipping (14 - aanvoerder)

We gaan twaalf april aanschouwen of het lukt een (eerste) prijs binnen te slepen tegen Epe 1, om 20.15 uur in Almelo, waar die avond ook de finales van het vrouwentoernooi en die van de categorie A worden afgewerkt.

En mocht Almelo u toch net iets te ver zijn? Fiets dan tegen 21.30 uur even naar de Bongerd: de onderlinge pot van Bemmel 3 tegen Bemmel 2 is zeker ook de moeite waard!