• Beker avontuur ten einde.

De laatste en alles beslissende speelronde is aangebroken. SC Bemmel mag het opnemen tegen het op papier gelijkwaardige tegenstander SV Nijmegen. Deze wedstrijd zal alles bepalend zijn om te beslissen wie zich de eerste in de poule mag noemen om door te gaan in de beker. Wel zijn beide teams afhankelijk van de uitslag van Krayenhoff die zelf thuis tegen WVW alles in eigen hand hebben.

De wedstrijd begint zwaar en moeilijk. Er word afgetrapt op een verser dan vers kunstgrasveld die nog geen week geleden is aangelegd. Het veld is nog amper tot niet ingelopen en dit maakt het zwaar spelen. De wedstrijd begint gelijk op gaand. Nijmegen staat wel wat hoger maar tot echte kansen komt het niet. Bemmel maakt daarentegen steeds meer aanstoot om de wedstrijd zelf in handen te krijgen. Na een aanval van Bemmel weet Spaan met een prachtige voorzet vanaf links het hoofd van aanvoerder Wefer te vinden die knap weet binnen te knikken. Een doelpunt lijkt de wedstrijd wat losser te maken en Bemmel begint ook wat vrijer te voetballen. Vermeulen word vanaf links weggestoken en lijkt er door heen maar word net voor hij kan afwerken onderuit getrokken binnen het 16 meter gebied wat betekend dat de Bemmelse ploeg de score kan verdubbelen vanaf 11 meter. Vermeulen gaat zelf achter de bal staan maar weet Bemmel niet de verdere voorsprong te geven die ze verdienen. Bemmel blijft wel aanstoot maken voor de tweede goal. Weer is Vermeulen gevaarlijk vanaf links. Na een actie naar binnen komt een goede voorzet op het hoofd van Spaan die ook maar net mis word gekopt. Bemmel komt er helemaal overheen maar heeft een momentje waarop ze de rust pakken. Ondanks dat ze in het moment waar ze wat rustiger aan doen toch sterk staan besluit Nijmegen maar vanaf afstand een poging te wagen. De bal ketst af tegen de lat. Na dit moment komt Bemmel er weer over heen. Ook Amatkaryo krijgt nog een grote kopkans op de 0-2 maar deze blijft helaas uit en we gaan rusten met een 0-1 voorsprong.

De tweede helft start vermoeiend. Er is weinig meer over van het spel van Bemmel uit de eerste helft en de vermoeidheid van het veld en trainen op vrijdag lijkt toe te slaan. Uit een kelderklasse schot die van richting word veranderd rolt de bal binnen en weet Nijmegen uit het niets de aansluitingstreffer te vinden. Ondanks dat Bemmel vrijwel niets meer creëert weet Nijmegen dit ook niet te doen. Toch weet Nijmegen weer uit het niets vanuit een corner die matig word weggewerkt binnen te koppen en hiermee zelfs de leiding te pakken. Bemmel kampt met veel blessures en begon de wedstrijd al met slechts 1 wissel. Toch moet Bemmel wat forceren wil het nog kans maken op door bekeren. Na een mooie lange bal van Wefer op links valt de bal net over de verdediging heen en weet Vermeulen prachtig aan te nemen waarna hij met links helaas een blok vind waardoor de bal afketst voor een corner.
    De enige laatste kans voor Bemmel kwam voort uit een weggestoken Spaan die een op een leek te gaan scoren of afleggen maar dat bleef uit. In plaats daarvan werd hij onderuit gehaald waarna hij zelfs nog een overtreding tegen kreeg ook. Een sportieve scheids die de intense wedstrijd aardig leidde leek hier toch wel een grote fout te maken. Ondanks dat moest Bemmel door spelen. Dankzij het zware veld en een keeper die ongekend lang aan het tijdrekken was bleef er weinig meer over van het goede spel van Bemmel. Ze weten niet meer terug te komen en de wedstrijd eindigde in een 2-1 verlies.

Bemmel heeft met vlagen een goede pot op de mat weten te leggen en met wat ongeluk niet de overwinning weten binnen te slepen die ze vandaag verdienden. Toch is het met zoveel blessures en deze omstandigheden knap hoe Bemmel voor de dag kwam. In het algemeen mogen ze terugkijken op een prima start van het seizoen in de beker. De beker zit er helaas op maar vanaf volgende week start de competitie weer en zal er afgetrapt worden tegen DVV uit Duiven.