• Back on track!

De tweede speelronde van de competitie ging afgelopen zaterdag van start. Na de slechte seizoensopener die Bemmel met 13-1 verloor was het noodzaak om boven deze klap op te komen en dus de punten thuis te houden.

Bemmel startte de wedstrijd met geen hele verassende opstelling. De wedstrijd was lange tijd goed in balans. Beide teams zochten naar kansen. Bemmel begon steeds beter te voetballen en dus zouden er ook meer kansen gaan komen. Uit een afvallende bal weet Erwin Vens van randje zestien voortreffelijk diagonaal binnen te schieten en lijkt hij hiermee de wedstrijd open te breken. Na een mooie pass van debuterende en vooral goed spelende center back Ruben Arts, weet Vermeulen te profiteren van een kleine inschattingsfout aan de kant van AVW. Na een eenzame sprint vanaf de middenlijn weet Vermeulen oog in oog met de keeper feilloos in de winkelhaak af te ronden en schiet hiermee Bemmel met 2-0 de rust in.

De tweede helft start. De wedstrijd is wat onrustig, zo zijn er al redelijk wat overtredingen geconstateerd door de scheidsrechter en is er zelfs al een kaart uitgedeeld aan AVW. Ondanks het rumoerige spel dat AVW vertoond weet Bemmel daar niet in mee te gaan. Uit een goede actie van Spaan op de rechterflank weet hij strak en laag voor te geven waaruit de meegelopen Vermeulen de bal met links langs de keeper heen weet te schuiven. Inmiddels is het 3-0 en lijkt de wedstrijd al langzamerhand gespeeld, de frustraties bij AVW lopen op en dit leid ook tot meerdere gemene overtredingen en dus ook gele kaarten. Na een eigen loopactie van Bart Spaan weet hij de keeper heerlijk te verschalken met een subtiel stiftje. Met 4-0 is de wedstrijd al wel gespeeld en zo komt er ook meer ruimte vrij. Kris van Daal weet van deze ruimte te profiteren en rond na een indrukwekkende solo eenvoudig af in de korte hoek. Ook Wefer gooit nog een kers op de taart. Wefer haalt de trekker over en schiet randje 16 fraai binnen voor de 6-0. Om de wedstrijd af te ronden komt er nog een zevende treffer aan Bemmelse kant vanuit een voorgegeven bal van Derks weet kopsterke invaller Wolters binnen te knikken en beleefd Bemmel uiteindelijk een bevochte maar eenvoudige middag.

SC Bemmel weet zich goed te hebben hersteld na het verlies van vorige week. Een 7-0 overwinning zal goed zijn voor het zelfvertrouwen en deze zullen zij ook nodig gaan hebben in aanloop naar DVC uit. DVC is een van de titel favorieten wat betekend dat Bemmel misschien wel de 2 lastigste tegenstanders in zijn eerste 3 speelrondes heeft gehad. Hoe Bemmel zich stand houd zien we volgende week!