• 7e Competitiewedstrijd

COMPETITIEWEDSTRIJD:

DE TREFFERS JO13-1 0 1 SC BEMMEL JO13-1

Groesbeek: zaterdag, 20-11-2021

Vandaag gaat de reis naar Groesbeek en wel tegen de plaatselijke De Treffers. Zou wel eens een hele leuke wedstrijd kunnen worden. De Treffers wil altijd het balletje laten gaan en dat is ook precies wat wij graag zien bij onze jongens. Het team is compleet, Guus Spanjers mag het weer even gaan proberen van de fysiotherapeut. Als bankzitters beginnen
    Guus Spanjers, Joepen Ties. Bij een overwinning doet Sportclub Bemmel mooie zaken met het oog op de ranglijst. Eerst maar zorgen dat alles tiptop in orde is en dan zien we wel hoever we komen. Gijs valt geblesseerd uit tijdens de warming-up en daardoor neemt Milan zijn plaats als laatste man in en Teun schuift door naar de rechtsback positie. De wedstrijd is begonnen onder de “bezielende” leiding van de bijna 80-jarige scheidsrechter, die nog veel van zich laat horen deze wedstrijd. In de 4e minuut had Sportclub Bemmel een strafschop moeten hebben, Brent wordt pootje gehaakt, maar volgens de scheids was er niets aan de hand. Een voorzet van Lars Pijpker, op zijn naamgenoot Lars Hulleman, wordt door laatstgenoemde voor open doel over gekopt. Inmiddels heeft SCB al verschillende hoekschoppen gehad en de kans op 0-1 en 0-2, maar het schieten van ons op doel van de tegenstander is dramatisch te noemen. Eindelijk in de 14e minuut en weer uit een hoekschop is het Guus Meurs, die de bal door een wirwar van benen en aanrakingen, het net weet te vinden, 0-1. Het spel blijft pover van de Bemmelnaren, ondanks de voorsprong. Er heerst veel onrust in het elftal en die scheids helpt ook niet veel mee, pfff dat dit nog kan en mag. De Treffers wil voetballen zoals het hoort en SC Bemmel wil alleen de lange haal en gauw thuis zijn. Arbeid leveren is voor deze wedstrijd een vies woord, terwijl juist de arbeid van de boys de laatste wedstrijden een sterk punt was. Er zal in de rust nog wel een hartig woordje gesproken worden, want zo doorgaan kan niet. Ook de vele voorzetten leveren niets op en worden ook steeds matiger van nauwkeurigheid. Kansen zijn er genoeg geweest, maar op 3 meter van de doellijn krijgt team SCB die bal er niet in. Het is even roeien met de riemen, die we hebben.

Ruststand: 0-1

Na rust komen Ties en Joep voor Lars Hulleman en Lars Pijpker in het veld. Eens kijken of we de voorsprong behouden of zelfs kunnen uitbreiden. De volgende 30 minuten zullen het uitwijzen, maar dat het anders moet staat vast. Tijdens een goed lopende aanval in de 35e minuut komt de bal bij Joep en die haalt verschrikkelijk hard uit, zijn schot spat uiteen op de paal. De eerste 10 minuten na rust lijkt het erop dat team SCB een beetje weer tot voetballen begint te komen. De wedstrijd kabbelt zo voort en De Treffers hebben nog geen kans gehad om iets aan de score te veranderen. Sportclub Bemmel wisselt nog een keer en wel Guus Spanjers komt voor, de latere matchwinner, Guus Meurs in het veld en we hebben inmiddels 50 minuten gespeeld. Een puike voorzet van Brent over de linkerflank, komt bij Joep en zijn kopbal wordt gered door de keeper. Nogmaals Brent, die naar binnen snijdt en verwoestend uithaalt, het schot gaat maar rakelings over. Het blijft spannend tot de laatste minuut, niet qua veldspel, maar wel qua uitslag, een overwinning of toch nog een gelijk spel. Uiteindelijk blijft het bij de 0-1 overwinning. Er werd wel deze 2e helft beter voetbal gespeeld als de 1e helft, maar een hoop stof tot nadenken blijft overgehouden aan deze wedstrijd en er is werk te doen tijdens de aankomende trainingen. Deze wedstrijd gauw vergeten, de punten zijn binnen en met frisse moed vooruitkijken.

Eindstand: 0-1

p.s. aanstaande donderdag 25 november, spelen we de inhaalwedstrijd, uit tegen OVC ’85 in Oosterbeek om 19.00 uur.
    FIJN WEEKEND