• 6e Competitiewedstrijd

OSC JO13-1 2 - 2 SC BEMMEL JO13-1

Oosterhout: dinsdag, 09-11-2021

Vanavond de vooruit gespeelde wedstrijd van zaterdag a.s. uit tegen OSC. Ook OSC heeft zaterdag een toernooi bij
    SKV Wageningen. Onze tegenstander uit het naast gelegen Oosterhout heeft afgelopen zaterdag een kater moeten verwerken tegen De Treffers. Er werd nipt met 0-1 verloren. Team SCB daarentegen had een vrij weekendi.v.m. oneven aantal clubs in de competitie. De afgelaste wedstrijd tegen het OVC’85 wordt op dinsdag 23 november a.s. ingehaald. Bij een goed resultaat kunnen de boys van Bemmel zomaar doorstoten naar de top 3. Maar zover is het nog niet er zal eerst gespeeld moeten worden voor de punten. Teun is afwezig en Guus Spanjers is geblesseerd. Op de bank beginnen vandaag Brent en Joep. Het is een mooie zonnige dag geweest en dat is ook in de avond te merken, geen wind en een heerlijk voetbaltemperatuurtje. Alle spelers en scheidsrechter Meinema staan op het veld en we kunnen beginnen. De bal rolt en het is direct SC Bemmel die de taak op zich heeft genomen om er iets van te maken. Ruben stuift over links op, passeert de verdediger, komt naar binnen en haalt verwoestend uit, 0-1 en we zitten nog in de 1e minuut. Mensen wat een begin, maar is het niet te vroeg om daar al consequenties uit te trekken? We zullen het zien in de navolgende 69 minuten. De wedstrijd is wel gelijk een open spel geworden, OSC begint warm te draaien en Sportclub Bemmel wordt teruggedrongen door de Oosterhouters. De Bemmelnaren zijn wat gehaast in hun handelingen, maar dat is ook de verdienste van OSC. Zij zitten er kort en fel op, waardoor de handelingssnelheid omhoog moet, maar dat wordt nog vaak vergeten, waardoor je te vaak de lange bal gaat spelen i.p.v. aannemen, passen en weer vrijlopen. Tevens kost dit ook veel minder kracht. Er staat natuurlijk wel spanning op de wedstrijd voor de boys van Bemmel, ze willen oh zo graag naar boven kijken en aansluiting krijgen bij de bovenste ploegen, maar daar moeten wij als begeleiding even pas op de plaats maken. Eerst beter worden en dan komt dat vanzelf wel. Echt doelrijpe kansen zijn er niet. Een schot van Gijs mist kracht in de 22e minuut, waardoor de bal makkelijk is tegen te houden door de keeper. Team SCB heeft het moeilijk zo vlak voor rust. Ties wordt nog in de 27e minuut gewisseld door Brent. En dan gebeurt het toch, waar het een tijdje naar uitzag dat het ging gebeuren. In de allerlaatste seconden van de 1e helft scoort OSC de verdiende gelijkmaker, 1-1.

Ruststand: 1-1

In de rust zal zeker de puntjes op de i gezet worden door trainer Ronald. De duels worden niet gewonnen en daar zal verandering in moeten komen. SCB wisselt Joep voor Andre. Lars Hulleman is degene, die nu gelijk na rust een kans krijgt om de 1-2 op het scorebord te brengen, maar zijn schot is te zacht om het de keeper van OSC moeilijk te maken. De Bemmelnaren zijn wel feller aan de 2e helft begonnen en winnen nu ook meer duels. Door deze positieve verandering trekt Sportclub Bemmel de wedstrijd naar zich toe in deze eerste minuten van de 2e helft. Gijs gaat op avontuur, dringt door op het middenveld en speelt een fantastische pass op de vrijstaande Lars Hulleman en deze bedenkt zich geen seconde en scoort laag in de uiterste hoek, 1-2 en we hebben pas 35 minuten gespeeld. Er gaan wat minuten overheen waar eigenlijk niets gebeurt, maar dan in de 44e minuut krijgt Lars Hulleman de kans om de score te verhogen, maar zijn schot wordt door de keeper tot hoekschop verwerkt. De wedstrijd wordt grimmiger en er worden een paar fikse overtredingen op Ruben gemaakt, die niet tot de order werden geroepen door de scheidsrechter. In de 53e minuut wisselt SCB, Guus Meurs ruimt het veld voor Andre. De spanning is te snijden in het veld, maar ook langs de kant bij begeleiding en toeschouwers. Er is nog van alles mogelijk. Het is OSC die in de 60e minuut de gelijkmaker produceert, 2-2. De blessuretijd is inmiddels al in volle gang. Er wordt niet meer gescoord en de wedstrijd is onbeslist. Een matige 1e helft van Sportclub Bemmel en een betere 2e helft leidt tot deze eindstand. We hebben er alles aan gedaan, soms zit het mee en soms zit het tegen. Vrijdagavond staat de bekerwedstrijd uit tegen DVOV op het programma en daar kijken we naar uit. Gedane zaken nemen geen keer, dus……vooruitkijken. En leren van deze wedstrijd.

Eindstand: 2-2