• 5e Competitiewedstrijd

SC BEMMEL JO13-1 1 - 0 DIO’30 DRUTEN JO13-1

Bemmel: zaterdag, 23-10-2021

Een belangrijke wedstrijd voor Sportclub Bemmel vandaag, namelijk koploper Dio’30 uit Druten komt op bezoek. Voor de boys een hele mooie uitdaging om deze tegenstander het moeilijk te maken. Guus Spanjers zal de komende tijd niet inzetbaar zijn vanwege een knieblessure en daar moeten we voorzichtig mee omgaan. Guus vanaf deze kant alvast veel beterschap, maar je bent er wel bij om de jongens aan te moedigen en dat is ook fijn, want je hoort er ook bij. Voor Guus zal vanaf volgende week Ties Peters aansluiten. De reservespelers zijn Olaf en Lars Hulleman. Spanning zal er natuurlijk wel op staan deze wedstrijd als het maar gezonde spanning is en deze verdwijnt als het balletje rolt. Deze week is er goed getraind en de begeleiding hoopt op een goed vervolg hiervan in de wedstrijd. Zaterdagmorgen 11.00 uur, de mist is opgetrokken, wel bewolkt, maar prima voetbalweer. De wedstrijd is begonnen en beide teams laten zien dat ze willen voetballen. De eerste 10 minuten zijn gespeeld en de teams zijn volledig aan elkaar gewaagd en kansen zijn er nog niet geweest. In de 16e minuut een wissel voor SCB, Joep eruit en Lars Hulleman erin. Lars Hulleman gaat in de spits en Lars Pijpker gaat naar linksvoor. Een vrije trap van Lars Pijpker in de 19e minuut gaat wel over de muur, maar zijn schot is veel te zacht en handig op te pakken voor de keeper. Enkele minuten later een dieptepass van Mathijs op Guus Meurs, deze krijgt een dot van een kans om de 1-0 te scoren, 100%, maar de keeper heeft weer de bal. Dio’30 is iets meer op de helft van Bemmel, maar heeft ook geen echte 100% kansen gehad. Er wordt op momenten heel aardig voetbal gespeeld door de teams en dat is ook wat waard. We gaan rusten.

Ruststand: 0-0

Geen wissels bij SCB in de rust. Het is Teun, die direct na de aftrap een pass op Lars Hulleman geeft en waaruit Lars Hulleman eigenlijk de 1-0 had moeten scoren, maar zijn vizier staat nog niet goed afgesteld. DE passing, DE passing, DE passing !!!!! Hoe vaak we dit wel niet moeten zeggen vandaag, maar ook op de trainingen hoor. De versnelling na een actie moet veel beter en explosiever worden. Dit zijn mooie punten voor de training voor aankomende weken. Zo het nu gaat stevent deze wedstrijd op een brilstand af, alhoewel de beste kansen voor Sportclub Bemmel zijn. We zitten inmiddels in de 42e minuut en een counter over Lars Pijpker, de bal bereikt Lars Hulleman, maar Lars Hulleman heeft tot dit moment zijn dag niet, ook deze kans gaat mis. Uiteindelijk wordt Sportclub Bemmel beloond voor haar volhoudende drift naar voren. Een wonderschone steekpass van Andre op de diepgaande Lars Hulleman, de bal wordt onder uitkomende keeper in de hoek geschoten, 1-0. Lars Hulleman kan de matchwinner worden van dit potje, maar we moeten nog een kwartier, dus boys, alles uit de kast halen. En dat was niet tegen dovenmansoren gezegd. Zowel voor SCB niet alsmede voor Dio. De Drutenaren schakelen een tandje hoger en geven zo een extra portie gezonde weerstand. Team SCB wisselt in de 48e minuut nog een keer en wel Joep erin voor Brent. Twee minuten later een hoekschop van Sportclub Bemmel in de persoon van Lars Pijpker. Zijn voorzet komt precies op het hoofd van Mathijs, onze captain, die de bal via onderkant lat in het doel kopt. De bal valt achter de lijn, maar noch scheidsrechter, noch vlaggenist reageren, terwijl vanaf de bank van SC Bemmel duidelijk was te zien dat de bal achter de lijn was geweest, een loepzuivere goal. Het blijft 1-0 voor de Bemmelnaren. Op basis van de 2e helft en de 100% kansen die SCB heeft gehad, is het wel verdiend dat SC Bemmel deze wedstrijd winnend zou afsluiten. Er wordt nog door beide teams extra hard geknokt om iets aan de stand te veranderen. We zitten inmiddels in de blessuretijd en Dio krijgt nog een hoekschop. Deze levert niets op en Sportclub Bemmel heeft de 3 punten tegen koploper DIO’30 binnen.

Een mooi resultaat mannen!!!

Eindstand: 1-0

Publiek zeer tevreden, begeleiding ook zeer tevreden en de Boys een mooie overwinning, Volgende week de uitwedstrijd tegen OVC’85 in Oosterbeek. TOT DAN IEDEREEN !!!!!