• 4e Competitiewedstrijd

RKHVV JO13-1 0 - 2 SC BEMMEL JO13-1

Huissen: zaterdag, 16-10-2021

Het is een hele vroege wedstrijd, al om 10.00 uur. Dat is ff wennen voor de boys en begeleiding. We moeten zorgen dat we vanaf de 1e minuut alert zijn. Wedstrijden tegen de Blauwen van Huissen zijn toch wel pittige derby’s. We zullen zien hoe de boys dit gaan oppikken, er is in ieder geval deze week goed getraind, nu de uitvoering en de wil om er iets van te maken vandaag. Lars Pijpker is nog niet speelklaar en daarvoor gaat Ties meedoen van JO13-2. De reserves die op de bank beginnen zijn: Lars Hulleman, Andre en Guus Spanjers. Zij komen zeker aan voetballen toe en zullen gebrand zijn om iets te laten zien. We zijn begonnen en je ziet direct hoe RKHVV gaat spelen, met een verzorgde opbouw via het middenveld naar de voorhoede en 1 of 2 keer raken. Maar het is Brent, die in de 4e minuut de score opent uit een voorzet van de goed opgekomen Ruben. Eerst heeft de keeper hem nog, maar onze “hele grote” spits, scoort daarna koppend de 0-1 binnen. Dit wil nog niet zeggen, dat het nu makkelijker gaat worden, want het is nog steeds RKHVV, die de dienst uitmaakt qua veldspel. SCB is onrustig aan de bal en dat heeft weer zijn weergave op het hele team. In de 16e minuut wisselt team SCB. Ties en Ruben eruit en Andre met Lars Hulleman erin. Er moeten wat aanpassingen gedaan worden in het veld. Lars Hulleman in de spits, Brent op rechts voorin, Teun naar linksachter en Andre links op het middenveld. Inmiddels zitten we in de 21e minuut, het staat bij Sportclub Bemmel nu wat beter, maar die onrust aan de bal!! Er zal in de rust zeker hierop terug gekomen worden. Een hoekschop van de Huissenaren levert niets op vlak voor rust en zo gaan we dan ook de theepauze in met 0-1 voorsprong.

Ruststand: 0-1

Tijdens de rust wordt er gehamerd op rust aan de bal, lijkt soms wel of die bal zo warm is als de lava op het eiland La Palma, niet te houden aan de voeten!!! Milan heeft wat last van zijn voet en Ruben komt er voor hem in. Guus Spanjers komt voor Guus Meurs in het veld. Deze veranderingen en de speech in de rust, geven toch een beter spel weer in de 2e helft en ook de gezonde dosis werklust helpt daar ook bij. De juiste spirit is er weer. De Huissenaren hebben het dan nu ook wat lastiger met team SCB. Het zullen nog 16 spannende minuten worden en RKHVV gooit zo af en toe de botte bijl erin om de wedstrijd naar hun toe te trekken in deze fase. De boys van Bemmel moeten hier ook meer leren omgaan en dat doen ze eigenlijk prima. Uit een hele mooie lange pass van Milan in de 49e minuut, op de diepgaande Lars Hulleman, krijgt Lars de bal onder controle door een goed blok te zetten met zijn verdediger, hij draait weg op snelheid en haalt dan verwoestend uit randje 16 meter en de bal ploft heerlijk achter de keeper in het netje, 0-2. Een minuut later een kans voor SCB en daaropvolgend gelijk ook een kans voor RKHVV. Het spel gaat de laatste 10 minuten op en neer en er is wat te beleven voor beide goals. Joep wordt in de 51e minuut gewisseld voor bewezen diensten en Ties vervangt hem. RKHVV gaat nu de druk opvoeren. Het schot in de 52e minuut gaat maar net naast en Sportclub Bemmel zal nu alles uit de kast moeten halen om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Het is nog maar 5 a 6 minuten spelen tot het eindsignaal. De dood of de gladiolen zeggen ze wel eens, maar dat is nu echt voor beide teams van toepassing, ondanks de 0-2 voorsprong. De Huissenaren gooien alles naar voren om het tij nog te keren. Een counter uit het boekje via Lars Hulleman en Guus Meurs levert bijna nog een doelpunt op, maar het schot van Lars gaat over. En dan is het gebeurt, de scheidsrechter fluit voor einde wedstrijd. RKHVV het spel, Sportclub Bemmel de 3 punten, zo kan het verkeren in het voetbal.

Eindstand: 0-2

PS. Het is altijd lekker om in Huissen te winnen, we hebben er hard voor geknokt met 2 mooie doelpunten.
    MAAR, 1 zwaluw maakt nog geen zomer, we gaan verder waar we al die tijd op de trainingen onze inspanningen voor doen en dat is BETER WORDEN in het voetbalspelletje. GEFELICITEERD MANNEN!!!!
    Applaus voor de ouders, die er maar weer waren om ons aan te moedigen. Zaterdag weer erbij ouders?