• 3e Competitiewedstrijd

SC BEMMEL JO13-1 SV ORION JO13-1
    Bemmel: zaterdag, 09-10-2021

Vandaag 2 teams tegenover elkaar, die allebei 1 keer hebben gewonnen en verloren. Dit zou dan een interessante wedstrijd kunnen worden voor zowel de teams alsmede de toeschouwers. We hopen natuurlijk allemaal op een heerlijke pot voetbal. De weersomstandigheden zijn uitstekend, die hebben we al mee. Guus Spanjers is er niet bij vanwege een knieblessure en de twee, die als wissel beginnen, zijn Gijs en Ties Peters (JO13-2). Ties vervangt Joep, die zich ziek heeft gemeld. Een goed resultaat vandaag zou een leuke middenmoot positie voorlopig opleveren en we kunnen dan naar boven kijken of er nog meer in het vat zit deze competitie. Afgelopen dinsdag een leuke en goede wedstrijd gespeeld en dat geeft het team een goede boost voor deze wedstrijd, hopen we. Orion is altijd een voetballende ploeg en dat willen wij ook, zodat er weer van alles mogelijk is. Het zonnetje staat op doorbreken, de teams staan op het veld, KNVB scheidsrechter is er, dus….., we kunnen !!! De bal rolt. Orion wil zeker voetballen, blijkt uit de eerste minuten, die er gespeeld zijn. Van achteruit, via het middenveld en dan de spitsen aan het werk zetten en veel druk op team SCB. Sportclub Bemmel heeft er veel moeite mee hoe Orion speelt. Veel ouders zijn er om het team aan te moedigen, dus support is er. SV Orion heeft het betere technische spel en dat uit zich ook, dat SCB nog weinig in de buurt van het doel van Orion is geweest, behoudens van wat terugspeelballen, heeft de keeper een makkelijke wedstrijd. Team SCB is niet bij de les, onrustig aan de bal, passing naar medespeler is matig, duels worden vaak verloren en het geloof in eigen kunnen is grotendeels niet aanwezig. Als er een team is om te scoren is het Orion wel. Inmiddels zitten we in de 25e minuut en Orion wisselt 4 spelers tegelijk, na deze wissel is de organisatie even weg. Direct krijgt SCB een kansje, maar uiteindelijk is de passing niet goed en levert het weer niets op. De pauze is nabij, team SCB mag zich gelukkig prijzen, dat het nog 0-0 staat. Toch is het Sportclub Bemmel, die aan een voorsprong de rust in kan gaan, ware het niet, dat Lars Hulleman zijn goede kans om te scoren onbenut liet.

RUSTSTAND: 0-0

Na rust 1 wissel, Andre eruit voor Gijs. Een paar kleine omzettingen zijn er gedaan en de puntjes even op de i gezet in de pauze. Hopelijk gaat het beter in de 2e helft. We zullen het de komende 30 minuten weten. Het is echter Orion, die de eerste kans krijgt, maar Job, die goed stond te keepen, was heel attent. Zowaar in de 37e minuut de eerste hoekschop voor team SCB!!!! Dit zegt eigenlijk al genoeg hoe de wedstrijd verloopt vandaag, niet zoals het moet. Orion is nog steeds de bovenliggende partij in deze wedstrijd. Er moet wel geschreven worden, dat de boys van Bemmel de 2e helft het wel beter hebben gedaan, dan in de 1e helft. Er wordt gelukkig al het nodige gedaan om nog het beste ervan te maken. Brent wordt in de 44e minuut gewisseld door Ties. Een vrije trap van Orion in de 46e minuut spat uiteen op de lat, dat was ff billen knijpen voor SCB. Er hangt een doelpunt in de lucht, maar zowel Orion als SCB weten het net nog niet te vinden. Deze wedstrijd heeft niet de schoonheidsprijs gewonnen, de kansen zijn vandaag op de bon lijkt het wel, eerst een bon inleveren, dan misschien pas de kans. Nu maar hopen het gelijke spel vast te houden tot het einde. Orion krijgt nog een paar kansen, maar Job is de rots in de branding en zorgt voor geen tegen doelpunt samen met zijn mannen van de verdediging. Zo zie je maar weer, de ene wedstrijd is de andere niet. Zo speel je de wedstrijd van je leven en zo speel je de tot nu toe minste wedstrijd. Dit hoort ook bij de ontwikkeling van deze leeftijdsgroep. We laten ons niet van de wijs brengen en gaan door waar we de hele week op trainen, BETER WORDEN.

EINDSTAND 0-0

Soms zit het mee en soms zit het tegen. Vandaag een bloedeloze brilstand, 0-0. Volgende week uit naar onze buren in Huissen en wel tegen RKHVV, publiek tot dan!!