• 3e Beker ronde

Gendt: zaterdag, 18-9-2021

De laatste voorronde van de beker is vandaag een uitwedstrijd tegen de Bataven uit Gendt. Bij winst of gelijkspel is Sportclub Bemmel door naar de knock-out fase van de beker. Zo ver is het nog niet, want er zal eerst een wedstrijd gespeeld moeten worden om dit te bewerkstelligen. De wissels voor deze wedstrijd zijn: Gijs, Ruben en Lars P., allen 1x of niet getraind van de week, vandaar. Het voetbalpotje tegen de Bataven is een mooie derby en levert altijd veel strijd op in het veld. Kwart over 10 staat de wedstrijd gepland en als het aan ons ligt……..beginnen maar.
    Vanmorgen een hele kleine wereld om ons heen, er hangt mist. Tegen de tijd dat de wedstrijd begint zal het weer wel beter zijn en dat blijkt ook, want het zonnetje begint door de wolken en mist te komen. Het is heerlijk voetbalweer en in de 3e minuut een pass van Lars H op Guus M, deze passeert een verdediger en schiet keurig beheerst de bal in de hoek0-1. De Bataven staan direct onder druk van team SCB, het uitverdedigen wordt hierdoor bemoeilijkt voor de Gendtenaren. Job heeft nog geen bal gehad deze eerste 10 minuten, maar dat zou de komende 20 minuten wel veranderen. Sportclub Bemmel dacht al dat ze er waren en het niveau van het team daalt. Een schot van Guus M wordt gestopt door de Gendtse doelman en de rebound van Lars H op een paar meter voor de goal wordt gemist. Langzamerhand komt De Bataafse machine opgang en leidt tot kansjes. In de 16e minuut een hele mooie aanval van Sportclub Bemmel sterft in schoonheid zoals men dat zegt. Elke kans is nog geen goal, maar een minuut later een counter van de Bataven en de verdediging van SCB staat perplex, of ze willen zeggen, wat gebeurt hier nou. De snelle linksbuiten van de Bataven rond deze counter dan ook prima af, 1-1. De Bemmelnaren laten het touwtje te veel vieren, waardoor de Bataven het over neemt. Het spel is nu matig, ondanks de goede eerste 10 minuten. Door een voorzet en de goede kopbal van de spits in de 28e minuut en dito redding van Job, was het bijna raak. Dit was echter uitstel van executie, want een minuut later scoort de Gendtse spits wel de 2-1. Deze stand had niet mogen gebeuren, maar daar is team SCB zelf schuld aan. We hadden afspraken gemaakt en die werden deze 1e helft niet goed of niet uitgevoerd. We gaan dan ook rusten met een achterstand. Ruststand: 2-1
    Na rust komen Gijs, Ruben en Lars P erin voor Lars H, Andre en Joep. Hopelijk heeft de speech in de rust wonderen verricht?? Een voorzet van Lars P komt bij Guus M, zijn uithaal belandt op de paal in de 32e minuut, het begin is goed van de 2e helft. Dit geeft de burgermoed, want in de 36e uit een hoekschop komt de afvallende bal voor de voeten van Brent en die bedenkt zich geen moment en haalt hard uit, net buiten de 16 meter, de bal verdwijnt in de uiterste rechterhoek van de goal, 2-2. Nog geen 2 minuten later wederom een hoekschop voor SCB en deze valt voor de voeten van Teun en hij scoort zijn 1e van het seizoen en brengt zijn team op voorsprong, 2-3. Het venijn is terug, maar houden we dit vol tegen de Bataven, want die ruiken ook een kansje op een goed resultaat. De zon breekt door, zou dit het goede teken zijn? We zitten inmiddels in de 45e minuut en Guus S wordt onderuit gekegeld in het strafschopgebied, penalty. De aanvoerdervan vandaag, Guus M, gaat de strafschop nemen. De aanloop is uitstekend en zijn schot verdwijnt snoeihard tegen de touwen, 2-4. De speech heeft gewerkt, er wordt weer met een juiste spirit voetbal gespeeld. Van 2-1 achter naar 2-4 voor zegt genoeg. De hoekschoppen van Sportclub Bemmel, met name van Brent, zijn gevaarlijk. De kopbal van Mathijs wordt nog zeer goed tegengehouden door de keeper. We zijn echt helemaal terug, nu het balletje rond laten gaan. Wederom een hoekschop in de 50e minuut, strak voorgegeven en i.p.v. de bal te verdedigen, raakt de speler van de Bataven de bal verkeerd en schiet deze achter zijn eigen doelman, 2-5. De wedstrijd is nu gespeeld, de Bataven hebben er alles aan gedaan om het Sportclub Bemmel zo moeilijk mogelijk te maken en dat is ze ten dele gelukt. Bemmel wisselt nog een keer in de 58e minuut en wel Lars H komt erin voor Mathijs, die een puike 2e helft heeft gespeeld. Job is op een paar plaagstootjes na niet in gevaar gekomen deze 2e helft. Zo zie je maar weer, denk nooit, dat je er al bent na een vroege goal. Je moet je blijven focussen en vooral als het makkelijk gaat, maar dat is wat we nog meer moeten gaan leren en elkaar steunen in de afspraken, die er gemaakt zijn vooraf aan de wedstrijd. Goed, dit zijn weer de leermomenten voor de training. De poule als 1e afgesloten en we zitten in de knock-out fase van de beker. Het publiek uit Bemmel was met veel ouders aanwezig, super is dat. A.s. zaterdag begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen sv AWC uit Wijchen om 11.00 uur. Publiek, zijn jullie er dan ook??
    Eindstand: 2-5