• 2e Competitiewedstrijd

COMPETITIEWEDSTRIJD:

QUICK 1888 JM13-1 SC BEMMEL JO13-1
    Nijmegen: zaterdag, 02-10-2021
    De 1e uitwedstrijd voor team SCB en wel naar Nijmegen tegen de plaatselijke vereniging Quick 1888.
    Het is hun 1e wedstrijd en van ons de 2e. Zij zullen er alles aan doen om een goed resultaat te halen, maar dat willen de boys ook. Dus hopen we weer op een leuke sportieve pot voetbal. We straten vandaag met Brent en Lars Hulleman in de wissel. Teun is er helaas niet bij, hij heeft zich vrijdagavond ziek gemeld en daardoor begint Guus Spanjers in de basis formatie. Het is bewolkt weer, maar prima voetbalweer en we zijn begonnen. Dit Quick-team heeft voor een groot deel voetballertjes uit de regio in hun team en daar kan Sportclub Bemmel zich aan proberen op te trekken. En gelijk al in de 5e minuut een hard schot van Lars Pijpker, maar deze wordt uitstekend gehouden door de Nijmeegse keeper. Team SCB is in ieder geval zeer gemotiveerd aan deze wedstrijd begonnen. Een paar minuten later is het Joep die hard uithaalt, zijn schot gaat over. We zijn nu zo’n 12 minuten onderweg en langzamerhand neemt Quick het heft in handen, zover zelfs, dat de 1-0 een feit is voor Quick 1888. De Quick-speler werd dan ook eigenlijk geen strobreed in de weg gelegd bij zijn uithaal in de zestien meter op zo’n 6 a 7 meter van het doel. Dit kunnen we ons zelf aanrekenen. Het voetbal wordt veel op het middenveld gespeeld en Quick is accurater in de passing en spelen ook minder de lange bal. Hier tegenover zet Sportclub Bemmel wel een portie werklust, dus dat zit wel snor op dit moment. De Nijmegenaren zijn iets meer uitgekookter dan onze jongens. In de 23e minuut moet Job corrigerend optreden op een uitstekende steekpass van de Nijmegenaren. Doordat de passing slordig is van Sportclub Bemmel brengen zij zichzelf vaak in moeilijke situaties, die voor Quick dan weer gunstig uitpakken. Er is nog van alles mogelijk, maar dan moet team SCB wel nauwkeuriger worden in de passing dus er is werk aan de winkel in de 2e helft.

Ruststand: 1-0

In de rust wordt er gewisseld door Sportclub Bemmel, Brent en Lars Hulleman komen erin voor Andre en Guus Meurs. We hopen met Lars Hulleman in de spits voor meer druk te zorgen op de achterhoede van Quick. We zullen het de komende 30 minuten zien. In de 34e minuut krijgt Quick een vrije trap op een gunstige positie net buiten de 16 meter. De muur staat goed, maar de vrije trap is niet best, huizenhoog over. Naarmate de wedstrijd vordert zie je wel dat de kleine verschuivingen na de rustpauze beter zijn geweest voor het team. Ze staan beter en geven niets meer weg, maar zorgen wel ervoor dat ze zelf de aanval kunnen blijven zoeken en kansen proberen te forceren. In de 45e minuut wordt Guus Spanjers gewisseld, last van zijn knie, en Guus Meurs neemt zijn plaats in het veld over. SCB wisselt nog 1 keer in de 49e minuut, namelijk Lars Pijpker eruit voor Andre. En dan in de 50e minuut gebeurt het, waar elke keeper bang voor is, Job komt heel goed gestrekt uit en pakt de bal, maar laat de bal los door zijn val. De spits van Quick is er als de kippen bij om dit buitenkansje te verzilveren en scoort zo heel eenvoudig met een intikkertje de 2-0. We hebben nog 10 minuten te spelen om nog de eer te redden. Gezien de kansen en het betere samenspel van Quick is de uitslag wel terecht, Sportclub Bemmel heeft het op momenten in de wedstrijd zeker niet slecht gedaan. De boys zijn niet weggespeeld, hebben zich goed geweerd en bijna was de uitslag nog 2-1, maar de uitstekende kopbal in de laatste minuut van Milan mocht geen goal worden, zijn kopbal komt op de lat een gaat over. De scheidsrechter fluit voor einde wedstrijd.

Eindstand: 2-0

Gestreden voor wat we waard waren, WE WINNEN MET Z’N ALLEN EN WE VERLIEZEN MET Z’N ALLEN
    Dinsdagavond a.s. om 19.00 uur spelen we een oefenwedstrijd thuis tegen Eldenia JO13-1.
    Supporters zijn jullie er dan ook weer!!