• 1e Competitiewedstrijd

COMPETITIEWEDSTRIJD:

SC BEMMEL JO13-1 SVAWC JO13-1

Bemmel:zaterdag, 25-9-2021

De voorbereiding zit erop, we gaan over naar de wedstrijden van de competitie. De spanning zal toenemen voor de boys, maar we gaan met vertrouwen deze eerste helft van wedstrijden in de competitie tegemoet. De voorbereiding heeft aangetoond, dat we het kunnen, alleen moet blijken hoe staan we ervoor als de tegenstand nog groter en vooral de handelingssnelheid hoger wordt. Wij, als team begeleiders, zullen ook daar zeker mee te maken krijgen en bovendien de tegenstanders zullen ook soms beter zijn. Hoe ga je met teleurstellingen om? Dit zal de komende maanden gaan uitwijzen, hoe en vooral op het mentale vlak, om daar progressie in te maken. Belangrijke taak voor begeleiding dus.. Winnen willen ze allemaal, niemand maakt expres fouten. De verkeerde keuzemomenten worden dan op de trainingen besproken. Laat ze fouten maken, daar leren ze van. Winnen mag, moet niet. Eerst plezier maken. Zo en nu over naar de orde van de dag, onze 1e competitiewedstrijd tegen AWC uit Wijchen. De wedstrijd begint om 11 uur en wij hebben er zin in. In de wissel beginnen Andre en Guus Meurs, Teun is in de warming-up geblesseerd achtergebleven, vanwege een bovenbeenspier. Ruben neemt zijn plaats in. Er is een KNVB-scheidsrechter aangesteld voor deze wedstrijd. De bal rolt en in de 3e minuut is er een hard schot van Brent, keeper redt, direct erop weer een zuiver en hard schot van Lars Pijpker, de bal wordt door de op de grond liggende Mathijs van richting veranderd, waardoor de bal over gaat. SCB blijft de druk opvoeren en onze tegenstander weet even niet wat ze moeten doen. Hierdoor krijgen we in de 5e minuut een hoekschop, de bal wordt afgeslagen, maar niet goed genoeg, want Joep staat op de goede plaats en haalt verwoestend uit. De bal vliegt diagonaal in de kruising, 1-0, een fantastische goal. Na enige minuten herpakt AWC zich van de snelle achterstand en komt beter in hun spel. We hebben zo’n 15 minuten gespeeld en de teams zijn qua veldspel aan elkaar gewaagd. Een uitval over rechts via Lars Pijpker en zijn goede voorzet wordt door Lars Hulleman verkeerd beoordeeld, hij had tijd, maar werd daar niet door zijn medespelers goed in gecoachte. De wedstrijd heeft soms een paar vervelende incidentjes, die door de toch goed leidende scheidsrechter, toch wel positief uitpakte voor de groen-witten. Uit een hoekschop in de 22e minuut kopt de AWC-speler over en de vrije trap 2 minuten later wordt door Olaf over de achterlijn gekopt. De Wijchenaren rukken op en team SCB heeft nu de gewenste tegenstand, die ze nodig hebben voor hun ontwikkeling in bal handelingssnelheid, coaching van elkaar en duelkracht. De 1e helft is qua voetballend vermogen en nauwkeurigheid nog niet wat het moet zijn, maar strijd was er zeker van beide teams en dat vergoed ook een hoop. Er wordt voor de rust gefloten.

Ruststand: 1-0

Sportclub Bemmel speelt naar haar mogelijkheden en er zullen best nog kansen, voor en tegen, komen. Het belangrijkste is, dat de boys vooral plezier en de wil om er iets goeds van te maken blijven uitstralen en dan komt het best goed deze wedstrijd. SCB wisselt in de rust, Andre en Guus Meurs erin voor Joep en Guus Spanjers. Het dubbeltje kan nog alle kanten opvallen. Het is inmiddels de 40e minuut en het spel wordt nu wel veel op het middenveld uitgevochten. Olaf raakt in de 43e minuut geblesseerd en wordt vervangen door Joep. Toch heeft Sportclub Bemmel wel de beste kansen om de voorsprong te vergrootten, want in de 48e minuut via een snelle counter over Lars Hulleman en Joep. Helaas is het de zeer goede keeper van AWC, die weer redt, een echte sta in de weg voor de Bemmelnaren. Maar vergeet AWC niet hoor, zij krijgen toch ook nog wel kansjes en 1 daarvan, een hard schot, wordt door Job via zijn vingertoppen en de lat tot hoekschop verwerkt en dit had ook anders kunnen aflopen. Phoe, dat was ff billen knijpen voor de boys. Nog een paar minuten tot het eindsignaal, Lars Pijpker wordt net buiten het zestien meter gebied opzichtig vastgehouden en dat levert de Wijchense verdediger een gele kaart op. De vrije trap levert niets meer op en het is tijd. We winnen, een uitstekende energieke wedstrijd van beide teams, het was spannend tot de laatste minuut. Ook zulke wedstrijden moet je over de streep trekken en dit keer is dat gelukt. Het in grote getalen aanwezige publiek heeft in ieder geval een wedstrijd met veel pit erin gezien.

Eindstand: 1-0

PROFICIAT MANNEN!!!!Volgende wedstrijd uit tegen Quick 1888 JM13-1 om 13.00 uur in Nijmegen.